Nyhed

NYT GAFFA PÅ GADEN: Mød Ida Laurberg, Kind Mod Kind, Anne Linnet og mange flere

Glæd dig til 68 sider proppet med interviews, anmeldelser og meget mere

I dag er GAFFAs aprilnummer 2024 på gaden, og forsiden prydes af Ida Laurberg.

Ida Laurberg var på sin første festivalturné, og hun kunne endelig høste sine frø. Publikum brød ud i sang på hendes danske hits, men Ida kunne ikke nyde det. Hun var nødt til at trække sin stemme gennem koncerterne. Og når hun trådte ned fra scenen, tog hun hjem. Helt hjem til sine forældre. Nu er hun tilbage med sit første album, Bænkevarmer.

Kvintetten Kind Mod Kind har lavet musik sammen i et årti. Det er dog først nu, at folk er begyndt at “spise af deres dybe tallerken", som de selv kalder det. Lyden er nemlig udfordrende og et frisk pust i den danske popmusik. Nu er debutalbummet </3 ude, og selvom omdrejningspunktet er hjertesorg, emmer det også af den enorme kærlighed, drengene har til hinanden. 


Efter at have brugt årevis på at færdiggøre mastodontprojektet Sange til livet, hvor 50 sange fra diverse skrivebordsskuffer blev færdigpudset, indspillet og udgivet på et ikke mindre end firedobbelt album, er Anne Linnet nu gået helt andre veje. På sit nye album, Rubiner Safirer Krystaller, har hun udvalgt sange fra yngre kollegaer, som hun har fortolket og givet sit helt eget præg. Fra Suspekt til Swan Lee.

44 år efter debuten er Einstürzende Neubauten aktuelle med nyt album, hvor ankermanden Blixa Bargeld erklærer krig mod selve biologien. Bargelds transkønnede søn og dybe studier i queerteori har udvidet avantgardelegendens perspektiv radikalt.

Efter 40 år ligger fremtiden for The Jesus and Mary Chain bag dem. Men det betyder ikke, at bandet føler sig forankret i en tid, der har været. Der kigges stadig fremad, og på den måde, er The Jesus and Mary Chain stadig det samme band, som de var i 1984.

Du kan også læse interviews med det danske metalband Offernat, den danske indiepopduo Glas og den danske retrorockgruppe Freddy and the Phantoms, der alle er albumaktuelle.

Derudover kan du nyde stribevis af album- og koncertanmeldelser, Månedens Event, Månedens Spillested, samt de faste indslag i vores introsektion, nærmere betegnet redaktørens Leder, Minus Til Plus, Hold Øje Med, Bedst Lige Nu, Album På Vej, Klumme og Soundtrack Til Livet.

Du kan læse bladet online eller gå offline og bladre igennem vores analoge magasin uden digitale forstyrrelser. Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig. Du kan også få GAFFA sendt direkte til døren hver måned for kun 43 kroner: tilmeld dig GAFFA+ Premium her.


ANNONCE