Nyhed

Her er de nominerede til årets P3 Guld

P3 Guld vender tilbage den 18. oktober, hvor værterne Andrew Moyo og Ena Cosovic hylder danske musiktalenter med optrædener fra blandt andre Aphaca og Medina

I år løber P3 Guld af stablen fredag den 18. oktober klokken 21.30 på DR og DRTV med årets værter Andrew Moyo og Ena Cosovic. Til dette års prisshow vil acts som Annika, Aphaca og Medina optræde - tre kunstnere, der er nomineret til til henholdvis P3 Talentet og P3 Lytterhittet. Du kan se de nominerede til lytterhittet og talenprisen nedenfor. De nominerede til 'P3 Prisen' bliver først afsløret til selve prisuddelingen. 

P3 Guld har til formål at hylde talenter på den danske musikscene. Derfor hyldes musikbranchens talenter med en hovedgevinst på 100.000, hvis man vinder 'P3 Talentet'. Showet er arrangeret af DR P3 og blev afholdt for første gang i 2001, hvor det frem til 2003 gik under navnet P3 Prisen, som hovedprisen er opkaldt efter. Tidligere har store navne som Jada, The Minds Of 99 og Karl William vundet showets hovedpris, og sidste år var det rapperen Artigeardit, der vandt den 7kg tunge pris.

De nominerede til dette års 'P3 Lytterhittet'
Sidste års vinder af P3 'Lytterhittet' - en pris, der vel og mærke vælges af lytterne, der stemmer på deres favoritsang ud af fem nominerede - var Guldimund med sangen "Det' kun vigtigt hvad det er".


Blæst - "Elsker dig så meget"
Der er været vind i sejlene for det populære band, der for anden gang er nomineret til P3s lytterhit. I år er det med deres seneste udgivelse, som de selv beskriver således: 

"'Elsker dig så meget' blev til i samarbejde med Andreas Odbjerg, Ole Bjørn og Daniel Scheffmann. Vi havde sat en session op, og Andreas havde linjen “Jeg elsker dig så meget, at det gør ondt” med, og vi synes, at der var noget virkelig fint i den linje. Vi havde en god snak, og det kom der en masse fine linjer ud af. Vi havde en fælleschat, som især Andreas skrev en masse gode linjer i de efterfølgende dage. Det hele blev sat sammen, og så havde vi sangen til sidst. Det var en fantastisk dag i studiet, og vi havde alle sammen kæmpe optur over dagen og sangen".


Medina - "Giv mig alt"
"Giv mig alt" er årets andet udspil fra Medina, der i marts genudgav 2023-singlen ”Danser for mig selv” – denne gang med den nordiske singer-songwriter, Julie Bergan. I en pressemeddelelse fortæller Medina følgende om sangen, der også kaldes en up-tempo single til sommerfesten:

”'Giv mig alt' er en sang om frihed. Følelsen af frihed når jeg husker tilbage på nogle af de sjoveste nætter i mit liv med mine venner omkring mig, hvor alt i hele det space vi befandt os i, var lykke, ro, og at tage pis på hinanden. At ha’ det sjovt og leve fuldt ud”.


Tobias Rahim feat. D1MA – "Bellevue"
Den store mand er igen at finde på listen over lytterhits. Hvor han sidste år var nomineret med singlen "Mucki bar", har han i år fået selskab af D1MA, der desuden også var nomineret ved sidste års prisuddeling med sangen "Drøm mig Væk." Nu har de to hitmagere slået sig sammen på nummeret "Bellevue". 

"Sangen repræsenterer frihed. At ånde op og se, hvor langt man er kommet. Det er en mulighed for at reflektere over sin rejse, ikke kun fra sin egen start, men også fra generationerne før. (...) Med sin indtrængende tekst og fængende melodi er ’Bellevue’ en påmindelse om at værdsætte nuet, og at se frem mod fremtidens lysere horisonter," hedder det om sangen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor Tobias Rahim også er citeret for følgende:
"Samarbejdet mellem mig og D1ma lå i skæbnen. Jeg takker for hans talent, og jeg takker ham for at dele det med mig."


Uro - "Godthåbsvej"

Singlen Godthåbsvej udkom den 29. september, og i skrivende stund har den over otte millioner streams på Spotify. I sin Spotify-beskrivelse skriver sangeren: "Vær din playliste utro og skru op for Uro" - og det må man sige, at mange har gjort i løbet af det seneste år.
Hitsinglen optræder på Uros debutalbum Allerhelst vil vi elskes, der udkom tidligere på året. Pop-balladen, der fortæller om en forelskelse i Ida, kan lettest beskrives som et næsten Andreas Odbjergsk-godt pophit. 


Benjamin Hav & Ella Augusta – "Første dag"
På singlen har Benjamin Hav fået selskab af det unge stjernefrø Ella Augusta. "Første Dag" udkom 13. oktober 2023 og er sidenhen blevet udnævnt som P3's Uundgåelige og har tilmed opnået mere end ti millioner streams på Spotify. 
Da de sammen optrådte med deres nummer på dette års Northside, blev det beskrevet som en veloplagt gæsteoptræden fra stjerneskuddet Ella Augusta. 

Se hvordan du stemmer her.


De nominerede til dette års 'P3 Talentet'
Sidste år var det Pil, der vandt 'P3 Talentet' og modtog den flotte præmie på 100.000. Prisen blev overrakt af Burhan G, og efterfølgende sendte Pils store idol, Medina, en hilsen til vinderen via storskærm.

Kundo
Nicolai Rukondo Hansen -  alias Kundo - er en ung rapper fra Vejle. Han debuterede med albummet Bar' en drøm i 2023 og i begyndelsen af 2024 var han aktuel med udgivelsen "North face" i samarbejde med Lamin, der for alvor satte den unge rapper på landkortet. Sidenhen har han desuden leveret en femstjernet optrædenRoskilde Festivals Eos-scene. Derudover har han millioner af strems på Spotify og optræder blandt andre på sange som  Thor Farlov-singlen ”Noget si’r mig” samt ”Til mit hjerte stopper” på Kind mod Kind-albummet </3.

Aphaca
Aphaca, der består af Rumle Hueg Kærså, Bertram Ask Plauborg, Bertil Engberg Nielsen og Noah Elias Rasmussen, blev dannet på Det Frie Gymnasium i København. Dermed udspringer deres musik af ungdommens refleksioner over livet, venskab og fællesskab, og deres seneste udspil, dobbelt-ep'en Magna, der udkommer i dag, markerer endnu en milepæl i deres musikalske rejse. Med debutalbummet Et aar uden dig, har gymnasievennerne gjort sig bemærket på den danske musikscene. Derudover var GAFFA tilstede, da de spillede ved dette års Spot Festival, hvor bandet høstede hele fem stjerner.   


Dos Santos
I artiklen "De bliver store i 2024" beskrev GAFFA det spirende talent, Christian Lima Dos Santos Ringsing, således:"Dos Santos er som noget, du ikke har hørt i Danmark før. Det 22-årige talent lader sin fløjlsbløde stemme glide gennem lydbilledet, men dér, hvor musikken virkelig får et liv, som er sjældent hørt, er i de latinamerikanske rytmer, der binder musikken sammen.

I december 2023 udgav han debut-ep’en Samba – en samling sange fyldt med glæde, kærlighed og dans. Han har senere hen været aktuel med singler som "Dopamin", der har over 4 millioner streams på Spotify, "Dans i morgen" i samarbejde med Phlakes ene halvdel, Mads Bo, og senest up-tempo-nummeret "Falder i". 
I sommers spillede den dansk-brasilianske artist på Roskilde Festival, hvor han hyldede sin latinamerikanske arv i den grøn-gule trøje.  

Ella Augusta: 
Udover at det unge stjernefrø medvirker på det nominerede lytterhit "Første dag" er hun også nomineret til talentprisen. Den 18-årige sanger forlod gymnasiet for at forfølgen drømmen om at blive musiker. Sidenhen har hun udgivet ep'en Sytten, som GAFFAs anmelder gav fire stjerner. Derudover har hun medvirket på scenen sammen med Benjamin Hav & Familien, turneret med sidste års vinder, Pil, og debuteret på både Smukfest og Roskilde Festival. 


Annika:
Annikas seneste singleudgivelse "Så længe jeg er sexy" var tidligere på året udvalgt som P3 Uundgåelige og nåede førstepladsen på den norske top-50-liste på Spotify. Annikas musikalske succes er blevet skabt gennem platformen Tiktok, som blev et springbræt for hendes karriere. På hendes profil, Youngmammmi, blev hun opdaget af den danske musikbranche og har sidenhen udgivet singler som ”Knuser hjerter” og ”Nye Tider”, der også lægger navn til hendes debut-ep fra 2024.

Overrasket vinder af P3 Prisen takker med vigtigt budskab

ANNONCE