Nyhed

The Gospel - et slagkraftigt Kira-sideprojekt

Mellem Kindred Spirits og Cardigans har Kira Skov og Tore Johansson skabt et både vitalt og morbidt rockalbum.

- Det opstod fuldstændig spontant og uden nogen form for plan i baghovedet. Men på skæve tidspunkter i studiet, for det meste om natten, havde vi løbende skrevet og indspillet så meget materiale, at vi nu pludselig står med et helt album i hænderne, fortæller en af landets mest markante kvindelige rockstemmer, Kira Skov.

Da Kira And The Kindred Spirits indspillede "This Is Not An Exit", i Gula-studiet uden for Malmø, var det med Tore Johansson bag knapperne. Han har tidligere produceret fem album for The Cardigans og havde en markant andel i en af sidste års største internationale succeser som producer for Franz Ferdinand.

Under arbejdet omkring "This Is Not An Exit" fandt Kira og Tore ud af, at de indbyrdes havde mere at byde på. Parret fandt sammen såvel privat som musikalsk og begyndte nærmest tilfældigt at skrive og indspille nogle sange sammen, som både viser velkendte og også nye sider af sangeren Kira Skov. Hendes vokal er ikke til at tage fejl af, men klinger lige så meget af P.J. Harvey som Janis Joplin i The Gospels univers, når Tore Johansson spiller guitar. I det hele taget viste de tos respektive kompetencer at supplere hinanden særdeles godt, fortæller Kira.

- Jeg har altid skrevet sange og ord meget hurtigt, men er ikke videre god på guitar. Tore er gammel guitarist og er virkelig god til at komme op med forskellige riff og til at fange og videreudvikle de idéer, jeg får. Så har han styr på alt, hvad angår indspilning, lyd og produktion. Det har betydet, at vores samarbejde er gået utrolig stærkt og smertefrit. En af sangene (titelnummeret "The Gospel", red.) er for eksempel opstået og nærmest fuldt udviklet, da jeg sad og sang på en biltur.

The Gospel
Mens Kira har turneret, indspillet videoer og promoveret det sidste udspil med The Kindred Spirits, og Tore har produceret det kommende Cardigans-album - der rapporteres næsten færdigt - har The Gospel samtidig taget form, Kira forklarer:
- Navnet Gospel spiller på det ”preacher-agtige” element, jeg har i min sangstil, og så fanger det stemningen godt.

Men lad dig ikke narre af navnet. Det er ikke rendyrket frelse og tilgivelse, som står på menuen. Titler som "Eat Your Cancer" og "Banned From Heaven" indikerer det morbide univers, som udfolder sig i duoens musikalske univers.

- Der er faktisk tale om lidt af en mørk, dyster konceptplade centreret omkring et dødstema. Alle sange er korte og stramme og under tre minutter lange, og har vi haft et godt hook eller riff, har vi ofte valgt ikke at ikke gentage det. Kindred Spirits er fortsat min A-prioritet, men det har været helt vildt sjovt at have dette som sideprojekt, fortæller Kira.

Helt i tråd med den løse arbejdsform bag The Gospel er der ingen faste planer om udgivelse, og bandet har tilsvarende ingen planer om turnévirksomhed. Ud over Kira og Tore medvirker Tores kompagnoner Petter og Jens Lindgård fra The Mopeds på henholdsvis trommer og bas og Martin Gjerstad på keyboards.


Kira And The Kindred Spirits' hjemmeside

ANNONCE