Nyhed

Klub Sanz Festival i Århus om hjørnet

Fremadstormende bands på VoxHall 21.-22. juli, blandt andet Cartridge, Lis Er Stille og Yellowish

Bortset fra jazzfestivalerne i København og Århus og enkelte andre indendørs festivaler ligger en stor del af de danske spillesteder øde i sommerperioden. Også VoxHall i Århus, men for fjerde gang lægger stedet midt i juli lokaler til den såkaldte Klub Sanz-festival med en lang række fremadstormende danske bands fra vækstlaget – og også et enkelt svensk.

Programmet består i år af danske Cartridge, EKG, The Holiday Show, Lis Er Stille, Marybell Catastrophy, Murky, Oziris, Los Marachas, Timmi Spritter og Yellowish og svenske Talking To Teapots.

Klub Sanz Festivalen 2006 er blevet til i samarbejde mellem VoxHall og øvelokale-foreningen Mono (som tidligere år) og i år med støtte fra Tuborg’s Grønne Fond. I forhold til sidste år er dette års festival strakt ud over to dage og med i alt 11 bands, fortrinsvis lokale, et par andre fra Danmark og så et enkelt svensk navn.


Klub Sanz Festival har tidligere præsenteret navne som f.eks. The Blue Van, PowerSolo, Spleen United, January Jaunt, Death to Frank Ziyanak, Dial Zero og Oh No Ono, og det siger lidt om, at de optrædende på årets Klub Sanz-festival sagtens kan blive nogle af de markante nye navne på den danske rockscene i lidt bredere forstand om ganske kort tid. Så kig forbi VoxHall 21. og 22. juli, hvis du vil holde øje med dansk rocks fremtid – og også lidt af den svenske.

Her kommer lidt mere info om de enkelte grupper, hentet fra festivalens program:

Cartrigde
Cartridge trådte i 2005 for alvor ind på den danske musikscene, først og fremmest med imponerende liveoptrædener på såvel Roskilde Festival og Spot. Debutalbummet ”Enfant Terrible” (udgivet 1. maj 06), produceret af Joshua (Kashmir, Carpark North med flere), præsenterer Cartridges velarrangerede bud på seriøs og energisk rockmusik.


Oziris
Med elementer af nordisk folk og folkesange, goth, film - og kammermusik spiller Oziris en helt særegen hybrid af retro-rock, der taler stærkt til følelserne og fantasien.

Marybell Katastrophy
Marybell Katastrophy er lig med Marie Højlund. Du kender hende måske fra Tiger Tunes, Pernille Gunvad og Ehlers/Thejsen. Marybell Katastrophy tvinger sin stemme til at lyde alt fra hård over sikker, stærk, stille, sårbar til skrøbelig, og hendes musik følger et hvert af hendes bud.

Yellowish
Århusianske Yellowish albumdebuterede i 2004 med den anmelderroste ”Solid Ground”. I marts var de så klar med opfølgeren “So Bright” og stilen er som sidst sprød indiepop med et miks af hvirvlende lydlandskaber og mørke understrømme.


Ekg
Ekg er singer/songwriter-inspireret electronica med en snært af undergrundens lounge, hvilket har affødt en behagelig metropolsk atmosfære med forgreninger udi house, downbeat og jazz.

Los Marachas
Los Marachas er videreførelsen af det roste post-rock-band Stanley K, der i øvrigt spillede på Klub Sanz Festival 2004. Stilen er impro-post-støjrock, og nogle af Los Marachas medlemmer er desuden kendt fra January Jaunt og Mimas.

The Holiday Show
Med en stilren og personlig lyd byder electro-pop-orkestret The Holiday Show på en genre-cocktail, der går op i en dansabel og melankolsk helhed.


Lis Er Stille
Med deres stærkt originale udtryk bryder de århusianske pladedebutanter Lis Er Stille med de gældende rockkonventioner. Gruppens langstrakte rockkompositioner – gennemsnitligt 10 min. pr. nummer – har et dramatisk, storladent og stemningsmættet tilsnit, og live formår de at skabe en rå og unik sammensmeltning mellem lys, lyd, rum, band og publikum. Dette gav på årets Spot-festival blandt andet roser fra selveste Rolling Stones’ David Fricke.

Murky
Stemningen i Murkys musik beskrives bedst som det slidte glansbillede af en smuk ung pige med et bidsk ulvehoved. De flotte lydbilleder bærer dig igennem de sammenflettede melodier, men lige, som du har lagt dig godt til rette, splintres billedet af passager med skæve taktarter og forvrænget instrumentering.

Timmi Spritter
Timmi Spritter er et såkaldt engangsband med en enkel kernenukleus og en dertil hørende mængde af gæstende musikere i noget, der nærmest minder om et spirituelt og-/eller politisk bevidst kollektiv.


Talking To Teapots
Med en stædig insisteren på at huske deres oprindelige inspirationkilder – Pavement, The Beatles og The Residents – er Talking to Teapots i dag et af Sverige mere interessante indie-lo-fi-rockbands.

Billetsalget til Klub Sanz Festival er i gang på billetnet.dk og ebillet.dk


VoxHalls hjemmeside

ANNONCE