Nyhed

Nogenlunde ro før Buju Banton-koncert

Tilnærmelsesvist fælles fodslag mellem arrangører og kritikere før det kontroversielle reggaenavns Danmarksbesøg

Som GAFFA.dk omtalte fredag, er der opstået en del røre i kølvandet på Københavner-spillestedet The Rock og arrangøren Skyjuice Promotions planlagte koncert med den jamaicanske dancehall-musiker Buju Banton på The Rock tirsdag den 11. juli grundet Bantons til tider stærkt homofobiske tekster. Derfor valgte The Rock at afholde et dialogmøde med repræsentanter fra Skyjuice Promotions og fra Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske (LBL) i onsdags. LBL havde opfordret til en aflysning af koncerten.

På mødet blev parterne enige om i fællesskab at formulere en erklæring, der udtrykker deres stillingtagen mht. koncerten og deres fælles afstandstagen til alle former for homofobiske holdninger.

Erklæringen lyder som følger:
"1) Der opnåedes ingen enighed parterne imellem
2) Samtlige tilstedeværende tager skarpt afstand fra homofobi og opfordringer til vold mod homoseksuelle
3) Vi overholder den danske lovgivning og påbyder Buju Banton IKKE at spille den nævnte sang (”Boom Boom Bye”, red.)
4) LBL har fået stillet The Rocks lokaler og faciliteter til rådighed 17. august, hvis de ønsker at afholde et arrangement i forbindelse med afholdelse af Copenhagen Pride for homo-, bi- og transseksuelle (dette har LBL dog afvist, red.)
5) Der tages initiativ til at oprette en fond for at hjælpe skolesystemet på Jamaica
6) Der udføres i samarbejde med Skyjuice Promotions et interview med Buju Banton ved en journalist fra PAN-bladet, som er de homoseksuelles talerør"

Koncerten er altså ikke blevet aflyst, som LBL ellers opfordrede til. Arrangøren udtaler i den forbindelse:

”Når vi, The Rock og Skyjuice Promotions alligevel vælger at gennemføre arrangementet på trods af manglende opbakning fra LBL, er det i et ønske om at fremme udviklingen på begge sider. Den danske mentalitet bør stå for åbenhed, tolerance og dialog, og gennem en konstruktiv debat at danne basis for fællesskab og forståelse. Vi har derfor lagt op til et møde mellem de to kulturer personificeret af Buju Banton og en talsmand fra det danske samfund af bøsser og lesbiske, som vil afholde et interview med dancehall-legenden.”

ANNONCE