Nyhed

The Who til Roskilde

Legenderne har netop offentliggjort, at de lægger vejen forbi årets festival

På et netop overstået pressemøde, der blev webcastet til hele verden, fremlagde The Who planerne for deres kommende Europa-turné. Blandt koncerterne finder man en optræden på Roskilde Festival 2007.

Roskilde Festival har siden 70’erne huset nogle af rockmusikkens mest toneangivende skikkelser. Bob Marley, Bob Dylan, David Bowie, Neil Young og Brian Wilson har blandt mange andre været med til at tegne festivalens internationalt anerkendte profil, og i år er det så legendariske The Who, der kan føjes til den liste.

Britiske The Who kom i 60’erne til at inkarnere ungdomsoprøret med hymnen "My Generation", og mesterværket "Who’s Next" har ligesom rockoperaen "Tommy" for længst sikret bandet en plads i rockens absolutte Hall of Fame.

På den kommende Europatour har The Who for første gang siden 1982 et nyt studiealbum i ryggen, idet de 31. oktober sidste år vendte stærkt tilbage med det meget roste album "Endless Wire".

The Who er ifølge adskillige medier et af verdens bedste live-bands, og de har på deres seneste nordamerikanske turné i efteråret 2006 taget tre generationer af musikfans med storm.

Bandet kan forventes at spille alle klassikerne, som dele af publikum er vokset op med, blandet op med nyt materiale, som står værdigt skulder om skulder med de gamle klenodier.

Hvem The Whos liveband kommer til at bestå af denne gang, vides endnu ikke, men på turnéen i Nordamerika i 2006 stillede The Who op med følgende besætning: Simon Townshend (guitar, og i øvrigt bror til Pete), Pino Palladino (bas), John "Rabbit" Bundrick (keyboard) og Ringo Starrs søn Zac Starkey på trommer.

Roskilde Festival

The Whos tour-hjemmeside

The Who på GAFFApedia

ANNONCE