Nyhed

Stort producernavn mikser Mixtune For Cully

Kramer, der har produceret stilskabende bands som Low og Galaxie 500 skal mikse århusianske Mixtune For Cullys debutalbum

Lørdag den 4. august går århusianske Mixtune For Cully i studiet, hvor de vil opholde sig i to måneder med henblik på at indspille bandets debutalbum, der siden skal mixes af ingen ringere end Low- og Galaxie 500-produceren Kramer.

”Han henvendte sig til mig og sagde, at han gerne ville lave noget sammen med mig, da han havde hørt mine sange på MySpace,” fortæller bandleder Aage Hedensted, der også er kendt for sit virke i indierockbandet Yellowish.

”Først var jeg ret forbeholden, for jeg anede ikke, hvem manden var, men da jeg fandt ud af, hvem det rent faktisk var, der havde kontaktet mig, blev jeg straks mere interesseret,” fortsætter Aage Hedensted.

Netop shoegazer-bandet Galaxie 500 og ”slowcore”-pionererne Low hører til Aages helt store favoritbands, så da der bød sig en chance for at samarbejde med Kramer, var det umiddelbart bare at slå til, men først blev der arrangeret et møde i Amsterdam. Her stod det klart, at Kramer var den rette mand til mikse Mixtune For Cullys debutalbum.

”Han har en dejlig alternativ indgangsvinkel til tingene, og så er han ikke for skolet og overproducerende,” forklarer Aage Hedensted, der finder det hele ”helt vildt fedt”.

Han ønsker ikke at komme alt for meget ind på den kommende plades lyd og stil, men han fremhæver dog, at der bliver tale om en sanger/sangskriver-plade. Enkelte numre vil muligvis blot være bygget op om Aages vokal og guitar, mens andre vil være fuldt instrumenterede med guitarer, (kontra)bas, trommer og cello. I det hele taget går bandet ind til processen med åbne sind, og det er muligt, at der også bliver eksperimenteret med lapsteel og klokkespil med mere.

Det er endnu uvist, hvem der udgiver albummet, og hvornår det måtte udkomme, men foreløbig skal det jo også lige indspilles og mixes. Det sidste klarer Kramer til oktober.

Det er i øvrigt ikke første gang, Kramer arbejder sammen med et dansk navn. Han producerede i perioden 1991-1993 alle tre album (et minialbum og to fuldlængde) med Nikolaj Nørlunds gamle band Trains And Boats And Planes.

ANNONCE