Nyhed

Dave Gahan udsender nyt soloalbum

Depeche Mode-forsangeren er klar med sin anden udgivelse i eget navn

Dave Gahan, der til dagligt passer mikrofonen i Depeche Mode, udsender, ifølge en pressemeddelelse, sit andet soloalbum i slutningen af oktober.

Første soloudspil fra Gahans hånd kom i 2003 med albummet "Paper Monsters", men nu er den 45-årige sanger altså klar til anden runde.

Og det er næppe overraskende al den stund, at Gahan de senere år konstant har udviklet sig som sangskriver, hvorfor han også for første gang var blandt bidragyderne til Depeche Modes seneste album, "Playing The Angel" fra 2005.


Gahan fortæller selv, at "Hourglass" er mere elektronisk end "Paper Monsters":

"…men vi var meget opmærksomme på at beholde en væsentlighed i lyden og en følelse af spontanitet. Vi ønskede ikke at ende i et forsøg på at få alt til at lyde perfekt. Du ønsker at beholde de skarpe kanter."

Gahan har indspillet albummet sammen med Christian Eigner (trommer) og Andrew Phillpott (guitar), der også er del af Depeche Modes live-band. Albummet er blevet til i New York, hvor Gahan har boet de sidste 10 år, og mikses i juli af Tony Hoffer (Beck, Air, The Kooks m.fl.).


Da Gahan i 2003 udsendte et soloalbum, blev det fulgt op af en soloturné, der bl.a. bragte den karismatiske sanger forbi Danmark. Det håber mange nok bliver tilfældet igen.

ANNONCE