Nyhed

Dúné modtager Carlsberg-legat

Gruppen er Årets Musikalske Fund

I weekenden fik de syv teenagere i gruppen Dúné en økonomisk håndsrækning på 25.000 kroner af Carlsberg, der via deres idé-legat kunne belønne det ambitiøse band.

Overrækkelsen fandt sted i J.C. Jacobsens gamle Carlsberg Akademi i Valby. Ved overrækkelsen af legatet udtalte professor Poul Krogsgaard-Larsen (formand for Carlsberg Mindelegatet) blandt andet om Dúné:

"Dúné er bedømt til at være et af de bands, der har størst potentiale for at blive den næste succesfulde eksportartikel fra Danmark. Vi er sikre på, de vil nå langt med deres talent og målrettede tilgang til musikken".

Det var dog kun bassist Piotrek Wasilewski og bandets skandinaviske manager, Jeppe Kolstrup, der var mødt op for at modtage prisen, da resten af bandet ikke kunne få fri fra skole grundet for meget fravær i gymnasiet.

Beløbet, der fulgte med prisen, skulle ifølge Piotrek Wasilewski bruges på en tourbus til bandet, da de "er ved at være trætte af at køre den tyske autobahn tynd 11 mand i en 9 personers bus".

Den skal de nok få god brug for, da bandet netop har udsendt debutpladen "We Are In There You Are Out Here" i Tyskland og Østrig i fredags.

ANNONCE