Nyhed

John Fogerty udsender covers

Creedence Clearwater Revival-frontmanden følger op på sit cover-album fra 1973 med en ny samling nyfortolkninger

Creedence Clearwater Revival gik i opløsning i 1972, og da gruppens frontmand året efter udsendte sit første soloalbum, gjorde han det ikke under navnet John Fogerty, men derimod som The Blue Ridge Rangers.

Det er dog et regulært soloalbum, hvor Fogerty spiller alle instrumenterne på de tolv coverversioner, man finder på udgivelsen. Siden da er kommet en stribe udgivelser under eget navn, hvor den seneste er "Revival" fra 2007.

Men nu kan Billboard fortælle, at Fogerty har indspillet et album med titlen "The Return Of The Blue Ridge Rangers", hvor han igen har fokuseret på andres materiale. Denne gang har han dog fået hjælp af musikere som Buddy Miller (Emmylou Harris), Greg Leisz (Bill Frisell) og Fogertys live-trommeslager Kenny Aronoff, og produktionen varetages af T-Bone Burnett og Lenny Waronker.


De to producere havde i fællesskab med Fogerty udvalgt fyrre sange, hvoraf de indspillede femten til pladen. Fogerty vil overfor Billboard ikke afsløre tracklisten, men kan dog ikke lade være med at lade det slippe, at der dukker et Merle Haggard-nummer op.

Udover det kommende album har Fogerty også en dvd på trapperne, der dokumeterer hans koncert i Albert Hall tidligere i år. Ud over koncertoptagelsen indeholder dvd'en også en dokumentarfilm, hvor Fogerty vender tilbage til byen El Cerrito i Californien, hvor han voksede op. Her snakker han både om opløsningen af CCR samt en efterfølgende skriveblokering, som han siger ikke længere er emner, der får hans følelser op i det røde felt.

Både cd'en "The Return Of The Blue Ridge Rangers" og dvd'en "John Fogerty - Comin' Down The Road" vil blive udsendt i løbet af 2009.


ANNONCE