Nyhed

Interview med 22-Pistepirkko

GAFFA.dk mødte de albumaktuelle finner i Mønstings Hus på Frederiksberg

Den finske trio 22-Pistepirkko var i København i dag for at promovere deres nye album ”(Well You Know) Stuff Is Like We Yeah.” GAFFA.dk satte de tungsindige finner stævne for at høre nærmere – og hvis du synes, enkelte af svarene er lidt, hvad skal vi sige, mærkelige, så er du ikke alene.

Titlen på jeres nye album er ikke så mundret, hvordan fandt I på den?
– En af vores venners venner snakker ret meget, forklarer bandets bassist Asko Keränen. – Du ved, fast and furious. Han taler lidt ligesom en franskmand, der taler engelsk. Nå, men han arbejdede i vores studie, da vi indspillede, og så sad han tit og skrev en masse små sætninger ned på papir, men anyway, på et tidspunkt hørte vi ham tale i telefon med en amerikaner, og ordene væltede bare ud af munden på ham. Han sagde blandt andet "well you know stuff is like we yeah". Vi var helt vilde med den sætning og så tog vi den.

Hvad kan man forvente af det nye album – og hvad med touren?
– En af dem, vi arbejdede sammen med i Finland, sagde, at lyden på det nye album er varm og blød ... begynder Asko. "(Well You Know)" er blevet til på ni dage, næsten som en livekoncert. afbryder forsanger og guitarist PK. – Vi spillede bare numrene og lagde sang på. Ni dage, så var den hjemme.

– Med hensyn til touren, så er det lidt sværere, for vi ved ikke engang selv, hvad vi skal forvente, men vi har øvet nogle af de gamle sange fra bagkataloget op – og dem spiller vi, afrunder keyboardspiller Espe.

Hvordan adskiller "Well You Know" sig fra forgængeren ”Drops & Kicks?”
– Hmm, hmmm, hmmmmmm ... med ”Drops & Kicks” valgte vi at gå i én retning, med den her gik vi ligesom, du ved, en anden vej, forklarer Asko noget kryptisk.

Hvad har inspirationen været?
– Unhappiness and loneliness, du ved, finsk livsstil, griner Espe. Jeg venter et øjeblik på, om de andre vil byde ind, men de er tilfredse med svaret. Der nikkes.

I har spillet sammen i 25 år, hvordan har I klaret det?
– Vi har spillet i band sammen siden 1979, så det er faktisk 29 år, korrigerer Asko.

Okay, men hvordan har I så klaret at holde sammen i 29 år?
– (lang grinepause) Det er godt nok sjovt. Nå, men det er nu ikke altid nemt. Nogle gange er det fucking super godt, andre gange er det hårdt, men vi brænder alle for det, vi laver, siger PK og griner igen.

Her til sidst; den legendariske Märkbar-bartender Bof døde for nylig, har I en sidste hilsen til ham (22-Pistepirkko har indspillet en liveplade på Vesterbro-baren Märkbar, red.)?
– Vi blev overraskede over at høre, han var død. Lidt overraskede, nej, vi forventede faktisk det ville ske. Han valgte jo at leve langt væk fra det kedelige liv; han havde altid gang i et eller andet, du ved, rock’n’roll-livet. Men han var nok lidt for hård ved sig selv. Vi har nu kun gode minder om ham – vi respekterede ham, og noget af ham vil altid være hos os, kondolerer Asko.

"(Well You Know) Stuff Is Like We Yeah" udkommer 4. februar

Se 22-Pistepirkko her:

20.03 – Tobakken - Esbjerg
21.03 – VoxHall - Århus
22.03 – Det Bruunske Pakhus - Fredericia
23.03 – Vega - København


ANNONCE