Nyhed

Martin Hall udgiver spoken word-album

Multikunstneren teamer op med digteren Nicolaj Stochholm på albummet "Færden" 8. december

Multikunstneren Martin Hall har været nærmest allestedsnærværende i efteråret gennem sin deltagelse i DR1's store talentshow Talent 2008. Martin Hall har dog i flere interviews sagt, at hans deltagelse i et mainstream-tv-show ikke var ensbetydende med, at han nu skulle til at lave mainstream-musik. Og det beviser han nu med sit kommende album "Færden", der er på gaden 8. december.

Der er nemlig tale om et samarbejde med digteren Nicolaj Stochholm og lydkunstneren Søren E. Jensen. Stochholm læser op af en digtsuite fra digtsamlingen "Aldrig Mere", der udkom tidligere på året, til musik af Hall og lydmæssig efterbehandling af Søren E. Jensen. I digtsuiten er rejsen et gennemgående tema, og musikalsk byder albummet både på kompositionsmusik, ambiente elektroniske spor og atmosfærisk popmusik.
 
"Færden" udsendes i af det lille århusianske pladeselskab Geiger Records i et begrænset oplag på 300 nummererede eksemplarer i håndfoldet papcover indeholdende Stochholms tekster til digtsuiten samt plakat designet af billedkunstner og musiker Jakob Schweppenhäuser (fra blandt andet duoen Schweppenhäuser/Thomsen). Værket udkommer 8. december og kan købes i boghandlere, pladeforretninger samt gennem www.lydlitteratur.dk.
 
Som vi tidligere har nævnt på GAFFA.dk, er Martin Hall 2. december også aktuel med bogen "Vægtløs Mand Under Truende Sky", hans dagbogsoptegnelser fra arbejdet som dommer i Talent 2008. 6. februar 2009 udgiver han så det nye studiealbum "Hospital Caféterias" med en lang række gæsteoptrædende, blandt andre Efterklang-sanger Casper Clausen, den 84-årige elektronika-pioner Else Marie Pade, multikunstneren Claus Some Body fra Claus Beck-Nielsen Memorial, marquis Marcel de Sade og elektronikamusikeren Mikkel Meyer fra duoen MikkelModulererMarius, der i øvrigt udgiver deres debutalbum på Geiger Records 19. februar. 6. februar genudgiver Hall også sine to gamle album, "Apparently All The Same" og "Random Hold", oprindeligt fra henholdsvis 1984 og 1996, med fyldigt bonusmateriale.
 
Det er i øvrigt ikke første gang, Nicolaj Stochholm indgår i en musikalsk sammenhæng. Et digt fra førnævnte digtsamling "Aldrig Mere", "Destruktive Vokaler", lagde således navn til Peter Sommers forrige album fra 2006, og digtet er også citeret på pladecoveret.

ANNONCE