Nyhed

Electrojuice vinder 3Forward-prisen

Den unge elektroduo fra Århus er stor om et år, siger priskomité

Den århusianske elektroduo Elektrojuice modtog fredag aften den såkaldte 3Forward-pris, der blev uddelt ved et show i Hilton Copenhagen. 3Forward er et nyt prisshow organiseret af teleselskabet 3 Danmark og fokuserer på nye talenter inden for musik, spil, comedy, film, tv og nyheder. Talenter, som juryen regner med vil få deres helt store gennembrud i løbet af det kommende år.

Electrojuice består af de kun 14-årige Mads Lund Kolding og 15-årige Jakob Torp Littauer. Electrojuice vandt musikkategorien i 3Forward, og prisen blev overrakt af veteranerne Jesper Binzer og Stig Pedersen fra pladeaktuelle D-A-D (billedet). Trods deres unge alder har Electrojuice allerede spillet på Spot Festival, de er blevet rost og remixet af blandt andre Troels Abrahamsen fra Veto og har været genstand for et to-siders interview i GAFFA
 
”Her har vi fat i nogle unge talenter med et rigtig godt greb om den elektroniske lyd. Det er rå og vild lyd kombineret med noget, der også besidder en enorm tilgængelighed. De to profiler bag vindergruppen er blot 14 og 15 år og har kun lavet musik i to år. Men med mere end 2000 venner på MySpace og første ep på vej i 2009 kan man nok forvente en hel del fremover fra vinderne af musikkategorien,” sagde juryen om Electrojuice. Juryen bestod af de to dj's Kjeld Tolstrup og Djuna Barnes samt GAFFAs redaktør Peter Ramsdal. Præmien bestod af en signeret D-A-D-guitar, en bærbar computer og gratis internet.

Foruden Electrojuice var aftenens vindere stand-up komiker Christian Fuhlendorff i kategorien Comedy, film- og musikvideoinstruktøren Martin De Thurah vandt i kategorien Film, og computerspillet Limbo vandt Spilkategorien. TV2’s dansk-pakistanske udenrigskorrespondent, journalist Simi Jan, vandt både kategorierne TV og Nyheder, og endelig uddelte CEO Morten Christiansen fra 3 Danmark Pionerprisen til non-profit-organisationen Refugees United.


”Opbakningen til 3Forward har været fantastisk. Og med de erfarne kultur- og mediefolk i juryerne er jeg overbevist om, at vi kommer til at se meget mere til vinderne i fremtiden. Vi har også glædet os til at give den særlige Pionerpris til Refugees United, der med deres søgemaskine gør det muligt for flygtninge over hele verden at søge anonymt efter deres familie. Projektet er nyskabende og sympatisk og fortjener opmærksomhed, siger CEO i 3 Danmark, Morten Christiansen.
 
Hver af de seks kategorier i 3Forward havde sin egen jury med tre ekspertmedlemmer, blandt andre spilanmelder Thomas Vigild fra Politiken, standup komiker Uffe Holm, anmelder Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet, udviklingsredaktør Susanne Funder-Mikkelsen fra TV2 og tv-værten Caroline Boserup. Jurymedlemmerne fik assistance ved prisoverrækkelserne af blandt andre skuespiller Christiane Schaumborg-Müller, sangerinden Lene Rasted og tv-vært Jarl Friis Mikkelsen.
 
3Forward-priserne blev uddelt ved et show fredag aften på Hilton Copenhagen ved Københavns Lufthavn. Her overværede 250 gæster uddelingen af priserne og deltog i det tilhørende afterparty.

ANNONCE