Nyhed

Al Agami åbner for verdensmusikken

Rapprinsen introducerer sit Rap ReHab Ensemble til den første omgang af Jazzhouses nye verdensmusikprofil

Den tredobbelte Grammy-vinder Al Agami har haft en lang karriere i dansk musik, hvor hans dybe rapstemme har været let genkendelig i en masse forskellige konstellationer. Nu giver rapperen en hyldest til verdensmusikken med sit Rap ReHab Ensemble, der viser Al Agamis egen musikalske rejse og har en række erfarne musikere med på scenen.

Koncerten markerer en ny verdensmusikprofil på Jazzhouse kaldet World Class, som Carolina Vallejo sammen med Lennart Ginman arrangerer. De har programmet klar til foråret, hvor blandt andre The Syndicate, tidligere kendt som The Zawinul Syndicate og Joe Zawinuls orkester gennem de sidste 10 år indtil hans død i 2007, spiller på spillestedet, og fortæller desuden om verdensmusikken:

"World Class vil fokusere på den del af verdensmusikken, der er påvirket af og præger den improviserede jazz. Her kan man opleve det ypperste inden for genrerne som f.eks. Latin, Afro, Bossa, Hip hop, Manding, Gnawa, Rai og Flamenco, når det sker i en dialog med jazz og improvisation. I World Clkass kan man lade sig forføre af toner og stemmer, der udtrykker vores fællesmenneskelige identitet, drømme sig til fjerne landskaber, nyde den visuelle mangfoldighed eller gå amok på dansegulvet."


Al Agami vil være den første til at give sin historie om, hvordan de forskellige stilarter har præget hans musik. Bandet denne aften består af Barbara Maleko (vokal), Pelle Palm (beat boxer), Vicky Singh (guitar/vokal), Ben Besiakov (keys), Carsten Skov (vibes), Assi Roar (bas) og Peter Kibsgaard på trommer. Den erfarne rapper og hans band lover swingende musik og humoristiske anekdoter om deres musikalske opvækst.

Billetter til den store verdensmusikkoncert kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE