Nyhed

Schwarzwald Library varmer op for Psyched Up Janis

Det sønderjyske støjrockband kan opleves på Vega 4. juni

Som bekendt er Psyched Up Janis blevet gendannet for tre koncerter, nemlig i aften på Skive Beach Party og til to udsolgte koncerter 4. og 5. juni i Store Vega i København.

I forbindelse med den første af Vega-koncerterne, altså koncerten den 4. juni, leveres opvarmningen af et andet støjrockband, der har været væk fra offentligheden længe, og som har rødder i Sønderjylland, nemlig Aabenraa-gruppen Schwarzwald Library. Schwarzwald Library huserede på den danske rockscene i begyndelsen og midten af 90'erne som en del af den såkaldte grønne rock-bølge, der også talte Psyched Up Janis, Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, Inside The Whale og mange flere, der ikke var bange for lidt støjende guitarer og lidt amerikansk og engelsk inspiration i den danske rock.

I modsætning til Psyched Up Janis er der dog ikke tale om en egentlig gendannelse af Schwarzwald Library, da orkesteret aldrig har været opløst. Foruden en optræden ved sidste års Taubertahl-Festival ved Rothenburg i Tyskland sidste sommer har der dog været relativt roligt omkring Schwarzwald Library, siden de i 2004 komponerede og opførte musikken til Bertholt Brechts debutstykke "Baal" på Aalborg Teater, hvor forsanger Jens Aron Gotthelf også er fastansat som skuespiller.

De tre andre medlemmer, bassist Jeppe B. Jessen og brødrene Kristian og Peter Sandorff på henholdsvis trommer og guitar og begge på kor har blandt brugt tiden på at udgive plader og turnere i ind- og udland med orkestre som Nekromantix og tyske Mad Sin. Senest har Kristian Sandorff været med i dannelsen af det københavnske band The Locaters, der snart udsender deres første album. Peter Sandorff og Jeppe B. Jessen har desuden electro-surf-duoen Hola Ghost, der med trommemaskinen Ghost 707 som tredjemand debuterede i 2007 med soundtracket til den amerikansk producerede horror-film "Cannibal Flesh Riot!" Hola Ghost har turneret i ind- og udland og arbejder i øjeblikket på at færdiggøre deres anden albumudgivelse, som udgives på at amerikansk selskab.

De fire Aabenraa-drenge i Schwarzwald Library gik i skole sammen og spillede mørk 80'er-rock i deres fritid tilbage i sen-80'erne. Da de i starten af 90'erne mødtes i København for at studere, dannede de et nyt band, med halvdyster guitarrock som omdrejningspunkt. Gruppen tog navn efter biblioteket i den tyske filosof Martin Heideggers sommerhus, og i 1995 udgav de debutalbummet "Silver Surf". Samme år åbnede de Roskilde Festivals nu hedengangne Blå Scene og blev kåret til årets 5-Øre Band af musikforeningen 5-Øren på Amager.

I 1996 turnerede Jeppe B. Jessen og Peter Sandorff med Nina Forsberg, mens Schwarzwald Library indspillede albummet "Bluger", der udkom i 1997 og bragte orkesteret rundt i Europa. Herefter fik brødrene Sandorff travlt med at spille i det danske psychobilly-band Nekromantix, og det tredje og hidtil sidste Schwarzwald Library-album "Leave You To Drown", indspillet i de hedengangne Sweet Silence Studios, med Flemming Rasmussen og Finn Jansen bag knapperne, udkom først i sommeren 2003. Gruppen påpeger dog, at de stadig har lysten til at spille sammen, så måske har vi ikke hørt det sidste fra Schwarzwald  Library.

Ved ekstrakoncerten med Psyched Up Janis i Store Vega den 5. juni leveres supporten i øvrigt af en anden guitarrockgruppe, Viva Vertigo, aktuel med deres tredje album, "Vicious Echo". Bandets debutalbum fra 2004, "Viva Viva", blev i øvrigt produceret af Sune Wagner.

Schwarzwald Library på MySpace

ANNONCE