Nyhed

Dúné på vej med toer

"Enter Metropolis" er på gaden 31. august

Skive-teenage-septetten Dúné fik sig noget af et gennembrud med deres to år gamle debutalbum "We Are In There You Are Out Here", som blandt andet gav dem flere radiohits, to GAFFA-priser, tre Danish Music Awards, et Carlsberg-idélegat, en European Borderbreaker Award, uddelt på Midem-messen i Cannes, udsolgte koncerter i ind- og udland (blandt andet Tokyo) og en albumudgivelse i det meste af Europa og Japan. Og fik dem også til at flytte fra Skive til København, hvorfra de dog mest har taget metroen til og fra lufthavnen.
 
Dúné har derfor mildt sagt haft travlt, men de har dog - fra november 2008 og et halvt år frem - fået tid til at skrive og indspille deres andet album, som har fået titlen "Enter Metropolis" og udkommer 31. august. Som producer har Dúné valgt et noget overraskende navn. Efter at have kigget på topproducere fra USA og England faldt de over pæredanske Jakob Hansen, som har produceret stribevis af metalalbum de sidste 10 år - heriblandt alle Volbeats tre album.

Dúné har dog bibeholdt samarbejdet med producerparret fra debuten, Mark Wills og Dan Hougesen, som arbejdet som alternative producere og arrangører på nogle af numrene. Gruppens pladeselskab Iceberg beskriver det nye album som mere episk, mere moden og hårdere end debuten - men stadig med masser af ungdommelig energi.

Albummet er mikset af svenske Michael Ilbert, kendt for samarbejder med så store navne som Robyn, The Hives, Cardigans, Sort Sol, Supergrass og Roxette.

Dúné på MySpace

ANNONCE