Nyhed

Gypsies spiller til Aftryk

Den årlige efterskolefestival skal levere et navn til Spot og Nibe festivalerne og har Gypsies som hovednavn

Østhimmerlands Ungdomsskole og Rebild Ungdomsskole og Kulturskole arrangerer igen i år i samarbejde med ROSA festivalen Aftryk, der har fokus på talentudvikling. Som altid giver festivalen efterskolebands mulighed for at optræde for et stort publikum, og i år vil der desuden blive udvalgt et band, der vil få lov til at optræde på både Spot Festival og Nibe Festival i 2010.

Konceptet omkring festivalen har i år været understøttet af en bevilling fra Kunstrådet på 93.750 kr. til ansættelse af Kim Munk fra The Broken Beats som en slags banddoktor, inspirator og mentor i de unges musikskabende proces frem imod Aftryk. Det går i tråd med arrangørernes mål om, at Aftryk skal understøtte talentudviklingen inden for dansk rockmusik og give de mange efterskolebands et mål at arbejde frem imod.

Festivalen har hvert af de foregående år samlet 25-37  bands og et publikum på cirka 2.000 fra de op til 20 deltagende efterskoler samt fra lokalområdet. I år er der dog hele 42 bands på programmet, når Aftryk afvikles 28. maj på Østhimmerlands Ungdomsskole, hvor Gypsies som nævnt vil lukke og slukke.

ANNONCE