Nyhed

Spiritualized ude med nyt album til næste år

Frontmand Jason Pierce har udtalt sig om et nyt udspil

Efterfølgeren til 2008's "Songs in A&E" skulle ifølge forsanger Jason Pierce være klar engang til næste år. Udgivelsen skal angiveligt være inspireret af Spiritualizeds 1997-album "Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space", som spacerock-bandet genudgav tidligere på måneden.

Frontmanden Jason Pierce udtalte i et interview med musiksitet The Quietus, der er blevet udgivet i går:

"Jeg er i gang med at lave en plade. Det er meget mærkeligt at genudgive noget, man har lavet for tolv år siden (Ladies And Gentlemen..., red.) i al dets kompleksitet, og så komme så meget ind i det, at man er i stand til at spille det live, og ikke få det ind i det nye materiale vi laver. Det er stadig tidligt i processen. Vi har indspillet nogle rigtigt gode sange, og jeg tror, at det at lytte til "Ladies And Gentlemen..." har sørget for at højne kvaliteten på en anden måde. I stedet for bare at kopiere lyden fra den plade, og gøre som 'plejede vi at gøre det her', har det højnet niveauet, og det synes jeg er godt."


Der er ikke kommet en nærmere specifikation på udgivelsesdatoen andet end det forsigtige "forhåbentlig til næste år", men det er altså bekræftet, at bandet er i studiet for øjeblikket og har været det er stykke tid, hvilket kan tyde på en snarlig opfølger til Spiritualizeds seneste studiealbum, "Songs In A&E". Albummet fra sidste år fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, Ole Rosenstand Svidt, der skrev om gruppen og Jason Pierce:

"Hans tidligere så elektriske og pompøse sange er barberet ned til det basale med lidt - ofte akustisk - guitar, bas, trommer som fundament, og så nogle virkningsfulde stryger-, blæser- og korarrangementer som smukke penselstrøg. 'Death Take Your Fiddle' handler ligefrem om længsel efter døden, mens Pierce trods alt får sendt lytteren til ro med løftet om en smuk morgendag på 'Goodnight Goodnight'. 'Songs In A & E' når ikke helt op på siden af Spiritualizeds hovedværk 'Ladies And Gentlemen...', men understreger, at der stadig er kraft i rummanden 16 år efter debuten."

Spiritualized er i øjeblikket på en engelsk turné i farvandet på deres nylige genudgivelse "Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space", og der findes endnu ikke flere detaljer om det kommende album. 


ANNONCE