Nyhed

Gogol Bordello klar med ny plade

Gypsy-punkerne sparker det nye år i gang med deres femte album og en turné

Det multinationale sigøjner-band Gogol Bordello sender snarligt deres nye studiealbum, "Transcontinential Hustle" på gaden, det første udspil fra gruppen siden "Super Taranta!" fra 2007. Denne gang har de hentet den allestedsnærværende producer Rick Rubin ind bag knapperne, så der skulle være en god chance for en endnu større og muligvis noget mere struktureret audio-fest på det nye udspil. Strukturen var i hvert fald GAFFAs anmelder Erik Barkmans største forbehold for "Super Taranta!", hvilket han belønnede med fire stjerner og følgende ord:

"Den amerikanske ener med sigøjner-rødderne er indbegrebet af den opfindsomme slider, der kompenserer for sin manglende teknik med energi, selvtillid og karisma. Senest på Gogol Bordello-album nummer fire, Super Taranta!. Opskriften er eksotisk: Balkan-blæsere, klezmer-violiner, speed metal-trommer og dub-basgange røres sammen med beskidt punk. Ingen anretning nødvendig – bare på bordet med skidtet. Og så skal der festes! Som sine forgængere er Super Taranta! indspillet live i studiet, hvilket både er godt og skidt. Godt, fordi Gogol Bordellos multikulti-energi trænger fint igennem det digitale filter. Skidt, fordi de legesyge skråstregs-amerikanerne lyder som en flok musikere, der nok kunne finde på noget sjovere at bruge et studie til."

Der er i forbindelse med udgivelsen annonceret en større turné, der dækker store dele af Europa, men der er ikke afsat tid til de danske fans, ikke på nuværende tidspunkt i hvert fald. Man kunne jo håbe, at en af de danske festivaller har indfanget dem, og bare venter på den rette dato til at annoncere deres optræden, især sidste års succes på Roskilde Festival og Hopenhagen Live taget i betragtning.

"Transcontinential Hustle" har ikke fået en konkret udgivelsesdato, men den skulle komme "i løbet af foråret", ifølge Twentyfourbit.com.

ANNONCE