Nyhed

Pladeselskabschef kalder Tom Jones' nye album "syg joke"

Vicepræsidenten for Island Records kalder i en privat mail Tom Jones' kommende gospelalbum for en joke

26. juli udgiver 70-årige Tom Jones sit nye album, "Praise And Blame", et nedbarberet, folk- og gospelorienteret album i ånden fra Johnny Cashs "American Recordings"-serie. Altså en noget andet stil, end vi er vant til fra den gamle trussetyv, og det huer tilsyneladende ikke alle. I hvert fald ikke David Sharpe, vicepræsidenten for Tom Jones' nye pladeselskab, Island Records.

Daily Telegraph har ad mystiske veje fået adgang til en mail, David Sharpe har sendt til en af sine kolleger 19. maj. Her beklager Sharpe sig over de nye indspilninger fra den store stemme. Han skriver:

"Prøv at forestille dig min overraskelse, da jeg mødte på kontoret i morges - jeg troede, det var søndag morgen. Min indledende glæde fik en brat afslutning, da jeg fandt ud af, at det var Tom Jones, der sang salmerne. Nu har jeg hørt hele albummet og vil gerne vide, om dette er en eller anden syg joke???? Vi har ikke investeret en formue (ifølge Daily Telegraph 1,5 millioner pund, red.) i en etableret kunstner for at høre ham synge 12 sange fra salmebogen. Idet vi har lokket ham væk fra EMI (Jones' tidligere pladeselskab, red.) var aftalen, at han skulle levere et album med up-tempo-numre som "Sex Bomb" og "Mama Told Me Not To Come".

David Sharpe fortsætter:

"Hvor ærværdig og interessant Toms historie end er, så er det her ikke, hvad vi aftalte og helt sikkert ikke det, vi har betalt for. Hvem er det, der har sat ham sammen med en "folk"-producer (Ethan Johns, red.) og har givet ham lov til at gå ud ad denne her tangent? Og lad venligst være med at sige noget med, at "kunst kommer før salgstal", det løb er kørt. Hvad tænkte du på, da han gik gospel hele vejen?"

Daily Telegraph har konfronteret Tom Jones' management med mailen, og her er kommentaren, at tonen er "direkte". David Sharpe siger til Daily Telegraph, at han ikke har noget at undskylde, og tilføjer, at han "har betalt for en Mercedes, men er endt med en rustvogn".

Uanset hvad, så udkommer albummet 26. juli, og så bliver det jo spændende, hvad anmelderne og publikum vil sige til det. Daily Telegraph har allerede indhøstet nogle kommentarer fra anmeldere og fagfolk, der er splittede i sagen. Den amerikanske sanger Gabe Lapano, tidligere frontfigur i The Cascades, siger på sit website i et åbent brev til Tom Jones: "Du har brug for nye sange". Omvendt skriver Clash Magazine, at det nye album er "fantastisk".

ANNONCE