Nyhed

The Walkmen udgiver nyt til september

Den sjette plade fra de fem østkystrockere har fået dato

De fem amerikanske anmelderdarlings, The Walkmen, har sat en dato på deres næste album, der får titlen "Lisbon". Albummet udkommer den 14. september og følger op på "You & Me" fra 2008, som bandet solgte digitalt for kun fem dollars for derefter at give overskuddet til velgørenhed. Pladen endte med at komme ind på Billboards Top 30 over digitale albums.

Gruppen blev dannet i 2000, lige omkring det tidspunkt hvor garagerock-bølgen for alvor skyllede fra USAs østkyst over resten af verden. The Walkmen skilte sig ud ved at bruge en meget markant klaverlyd oven på den klassiske rockinstrumentering og blev blandt andet sammenlignet med U2 på grund af de storladne guitarstrukturer og Leithausers selvsikre vokal. Siden har de udgivet fem plader, inklusive én med temmelig obskure covernumre af Harry Nilsson, og stort set alle er blevet rigtig godt modtaget.

Sangene til "Lisbon" er skrevet over de sidste to år, ofte i pauser mellem The Walkmens turnéer, og indspilningerne gik i gang for næsten et år siden. Derefter har gruppen arbejdet både i Brooklyn og Philadelphia på det nye album. Titlen skyldes højst sandsynligt, at de fem fyre har skrevet nogle af numrene i Portugals hovedstad.

Produceren er John Congleton, der tidligere har arbejdet med St. Vincent og Mountains, mens Chris Zane (Passion Pit og Les Savy Fav), der også var med på "You & Me", er tekniker.

The Walkmen er kendt for at bruge vintage-instrumenter, og på "Lisbon" har de også ladet sig inspirere af fortiden, nærmere bestemt Elvis Presleys tidlige numre. Gruppen startede med at lave en masse simple indspilninger med kun otte spor, men pladen er efter sigende endt et helt andet sted: "Vi tonede det meget ned i begyndelsen. Men når du hører slutproduktet, vil det slet ikke lyde sådan," sagde forsangeren Hamilton Leithauser tidligere på året.

Hvordan "Lisbon" så lyder, kan du altså høre den 14. september. Gruppen har indtil videre ikke planer om at komme til Danmark, men spiller til gengæld en række koncerter i Storbritannien til efteråret.

ANNONCE