Nyhed

Gendannede Swans til Supersonic Festival

Michael Gira har desuden arbejdet på et nyt album siden januar

Støjrockbandet Swans, der ligesom Sonic Youth udsprang af 80'ernes såkaldte nowave-scene i New York, er blevet gendannet. Efter bandets opløsning i 1997 dannede frontmand Michael Gira bandet Angels of Light, ligesom han har brugt en stor del af sin tid på pladeselskabet Young God Records, som han startede i 1990. Young God Records har som sit mest kendte navn singer/songwriteren Devendra Banhart.

Allerede i januar forlød det på Young God Records-hjemmesiden, at Michael Gira havde genaktiveret Swans og arbejdede på nyt materiale. Samtidig kunne man købe udgivelsen "I Am Not Insane", der indeholdt en række hjemmeoptagelser af Giras ny materiale. Indtægterne fra "I Am Not Insane" skulle så finansere de endelige indspilninger af det nye Swans-album.  I den forbindelse udtrykte Gira følgende forhåbning:

"Lad os håbe, at uanset hvilket uhyre, der bliver skabt i processen, vil det rejse sig op på bagbenene, slå vildt ud efter himlen med kløerne og så bøje sig ned og flå hovedet af mig med dets barberbladsskarpe tænder. Det ville gøre mig meget glad."

"I Am Not Insane" er nu udsolgt, så der skulle være penge til den "rigtige" indspilning af det kommende Swans-album. Michael Gira har inviteret to gamle medlemmer af bandet med, nemlig Norman Westberg og Christoph Hahn. Der forlyder intet om, at legendariske Jarboe er med i projektet. Til gengæld er det planen at invitere masser af gæster til at deltage i indspilningerne, men ingen navne er indtil videre offentliggjort.

Senest er det blevet meddelt, at Swans skal spille til Supersonic Festival, der foregår i Birmingham fra 22.-24. oktober. Fans af Swans går altså gode tider i møde.

 

 

ANNONCE