Nyhed

Fem danske rocknavne til Spot Festival

Dúné, Apollo og Kiss Kiss Kiss er blandt de nye tilføjelser til årets program

Rock er altid en af hovedingredienserne ved den århusianske musikfestival, og Spot Festivals arrangører har netop offentliggjort fem danske navne fra den kategori, i form af gengangerne Dúné og Kiss Kiss Kiss, samt Spot-debutanterne Apollo, Thee Attacks og Kill Screen Music. Med denne håndfuld navne skulle der allerede på nuværende tidspunkt være sikret en bred dækning af den danske rockscenes større genrer.

Dúné (billedet) og Kiss Kiss Kiss behøver vist ikke nogen videre introduktion, da begge navne efterhånden er slået eftertrykkeligt igennem på hjemmebane. De vender tilbage til Spot med håbet om at få større international eksponering, end de har opnået indtil videre. Også Thee Attacks er stille og roligt ved at spille sig ind i danskernes bevidsthed, med deres energiske tresserrock, der fangede produceren Liam Watsons opmærksomhed i en sådan grad, at han hev dem ind i sit eget studie, for at hjælpe dem på vej med deres debutudspil, som udkommer til april.

Indierock-sekstetten Apollo har markeret sig med første-singlen "Too Many Nights", der i uge seks i år var den mest viste video på MTV Danmark, og har for ganske nylig sikret sig en pladekontrakt med Copenhagen Records, der udsender Apollos debutalbum til maj.

GAFFA havde i 2009 Kill Screen Music på listen "De Bliver Store". De var oprindeligt sat til at udgive deres debut sidste år, hvor produceren Mads Heldtberg skulle have siddet bag knapperne, men af uvisse årsager blev udgivelsen skubbet. Nu kan man se frem til at høre deres skarpt skårne rocksange engang til september, denne gang hjulpet på vej af Hugo Nicolson, der tidligere har arbejdet med Radiohead.

Spot Festival løber af stablen fredag den 21. maj og lørdag den 22. maj i Århus. Billetter kan købes via GAFFA Live. Festlighederne skydes dog i gang allerede tordag den 20. maj, med InterSpot. Der kan ikke købes billetter i forsalg til disse koncerter, der må man simpelthen møde op i god tid, og betale 20 kroner i entré.

ANNONCE