Nyhed

RebekkaMaria fortæller om sit nye album

Sangerinden giver en guide til "Sister Sortie", sang for sang

I dag udkommer den tidligere Lampshade-sangerindes RebekkaMarias andet soloalbum – og det første i eget navn, altså minus præfikset "As In" som på forgængeren Queen Of France fra 2008. Titlen lyder Sister Sortie, et album, som ifølge RebekkaMaria er en hyldest til kvinden og et opråb til samme, og med ordet "sortie" menes der til angreb. RebekkaMaria fortæller om albummet:

- Det er en plade, jeg har skrevet dels på farten og i total isolation. Noget er skrevet i et sommerhus, uden gardiner, hvor jeg var alene i flere dage og andet er skrevet i New York. Musikalsk har jeg bevæget mig væk fra electropoppen og har lavet en mere organisk, håndspillet plade, med mere "feel", soul og groove. Jeg vil kalde det naturpop. Pladen er en hyldest til – og en fest for - kvinden, og til alle de sider vi indeholder.

RebekkaMaria har til ære for GAFFA.dk's læsere lavet en gennemgang af samtlige 10 numre på albummet. Blandt andet siger hun følgende om singlen "Corollaceous", som i øvrigt i denne uge er Ugens Uundgåelige på P3: 

"Corollaceous

Big purple vows

Pink cotton sugar

Melodramatic force

Coco corolla crown me

Flowers, flowers

I need flora

- Den er lige udsendt som single. En lidt "artsy" hiphop-ballade. Den er lidt stenet og anderledes. Der er lidt rap over den; en hel masse tekst. Den beskriver en overdådighed i blomster; den er floral, svulstig og beskriver feminin power; ikke flower power, men en overflod af "lyserødhed". Her er der en klar reference til Virginia Woolfs roman Mrs. Dalloway. Hun er den klassiske pæne og perfekte værtinde, der så også besidder indestængte lidenskaber og passioner. Der er også referencer til serier som Desperate housewifes og Sex & the City. Her er tale om forbrugerterapi og vestligt overforbrug; behovet for materielle, skønne og smukke ting, for at have det godt. Den er skrevet i New York, hvilket har været den perfekte ramme for sangen."

Læs hele RebekkaMarias guide til "Sister Sortie"

 

ANNONCE