Nyhed

Smukfest-talsmand tilfreds

Festivalen i Skanderborg fik omsætningsrekord, og dagen derpå er talsmand Poul Martin Bonde godt tilfreds med årets festival

Danmarks Smukkeste Festival 2011 er overstået, og her dagen derpå har vi fanget talsmand Poul Martin Bonde for at høre, hvordan han selv synes, festivalen er gået.

– Jeg synes da, den er gået glimrende. Vi har haft omsætningsrekord og regner med at runde de 125 millioner i omsætning. Alene inde på pladsen rundede vi 50 millioner i omsætning. Vi har dog også haft en del ekstraudgifter, blandt andet i forbindelse med, at vi har etableret vores nye musik- og campingområde Kærlig Heden, at vi har fået den nye Sherwood-indgang, og fordi der skulle køres flis ud på grund af regnvejret.

Får I så overskud eller hvad?

– Det har vi slet ikke noget overblik over endnu. Det får vi som regel først omkring årets udgang, når vi skal aflevere vores årsregnskab. Festivalen er jo en forening med mange små autonome enheder, og når eksempelvis de, der er ansvarlige for at køre flis ud, så får brug for noget flis, så bestiller de det bare, uden at det skal godkendes på et højere sted, og det betyder, at der kommer en masse ekstraudgifter, som vi ikke har overblik over på nuværende tidspunkt.

Hvor stort er festivalens budget egentlig?

– Sidste år var det 117 millioner kroner. I år er det nok lidt større, men det har vi heller ikke helt overblik over endnu, netop på grund af de mange små ekstraudgifter, der kan komme.

Hvordan er billetsalget gået?

– Det er gået udmærket, og nogenlunde ligesom sidste år. Vi har længe haft udsolgt af partoutbilletter, som vi solgte i alt 25.000 af, og derudover har vi solgt i alt 12.-13.000 endagsbilletter til de enkelte dage. Vi havde i øvrigt udsolgt af endagsbilletter torsdag, fredag og lørdag. Derudover var der cirka 12.500 frivillige på festivalen foruden gæster og pressefolk.

I åbnede en dag tidligere, altså onsdag, men lukkede så en scene, RytmeHans, søndag. Hvorfor det, og er det noget, I vil fortsætte med?

– Vi åbnede onsdag, fordi vi ved, at 75 procent af vores gæster allerede kommer onsdag, og mange tager så hjem søndag. Det er noget, vi vil evaluere, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi også vil åbne om onsdagen næste år. Det var en stor succes.

Live Camp imponerende

Hvad synes I om jeres nye upcoming-festival Live Camp, der erstattede Starfighters?

– Vi synes, det gik rigtig godt, og vores bookere var meget imponeret over niveauet, så det endte med, at vi bookede to og ikke et band blandt de optrædende, til at spille på den egentlige festival, og derudover to til at spille næste år, hvilket heller ikke var planlagt. Desuden ved jeg, at Bumsestilen fik tilbudt et job på næste års Nibe Festival på baggrund af deres koncert på Live Camp. Egentlig skulle Live Camp jo have fundet sted i juni, men vi måtte udskyde den, fordi pladsen ikke var klar dengang. Om vi så skal holde Live Camp i juni næste år eller i forbindelse med Smukfest næste år, det har vi ikke taget stilling til endnu.

Hvad synes du om musikken i år?

– Jeg synes, den var glimrende. Det var imponerende, at de to gamle legender Tom Jones (billedet) og Ozzy Osbourne kom og besøgte os. Tom Jones leverede en fremragende koncert og vise, at han stadig synger fremragende, selvom han er 71 år. Ozzy var måske en lidt slidt legende, men han er stadig en legende. Ellers er jeg glad for, at så mange danske bands valgte at gøre noget ekstraordinært ud af deres koncerter hos os. Kato havde flere gæster med, end han nogensinde har haft, D-A-D tog begge Bøgescenerne i brug – det er mig bekendt ikke sket før – og The William Blakes lavede en fælleskoncert med det tanzanianske trommeorkester Wangoko. Der er også mange bands, der ved, at Smukfest er den største scene, de kommer til at spille på, og derfor gør de noget særligt ud af deres koncert her. Det er jo de færreste danske bands, der kommer til at spille på Orange Scene i Roskilde.

Se hele GAFFAs Smukfest-dækning via dette link.

 

ANNONCE