Nyhed

KarriereKanonen skydes af igen

Talentkonkurrencen er netop igangsat for tiende gang

Efterhånden er langt de fleste nytårsraketter blevet fyret af, og nu bliver de så afløst af braget fra KarriereKanonen, der netop er blevet skudt af for tiende gang.

Tilbage i 2002 lancerede DR musikkonkurrencen KarriereKanonen for at sætte fokus på ny, dansksproget musik. Siden dengang er konceptet blevet ændret lidt, sprogkravet er blevet droppet, og KarriereKanonen er blevet til et samarbejde på tværs af musikbranchen. Et samarbejde, der hvert år forsøger at sætte fokus på de bedste danske upcomingbands og -solister og give dem den bedste start på en seriøs musikkarriere.

I dag, 3. januar 2011 starter en ny omgang KarriereKanonen. Alle interesserede bands og solister kan uploade deres musik på dr.dk/karrierekanonen frem til den 31. januar 2011. 24 af de bedste bliver udvalgt til at give en række koncerter, og af dem bliver tre så kåret som vinderne, der blandt andet får lov at spille på Roskilde Festival og Spot Festival og får masser af spilletid på P3. Derudover får de tilrettelagt et skræddersyet forløb, der skal give dem de bedste forudsætninger for deres karriere.

Vinderne kåres af repræsentanter for P3 og Roskilde Festival.

I 2010 valgte mere end 800 solister og bands at uploade mere end 1200 sange, og de tre vindere blev IGNUG (billedet), Hunch Bettors, Mescalin Baby.

Bag KarriereKanonen står en række markante aktører i dansk musikliv:

KODA: er en nonprofit medlemsorganisation for danske komponister, sangskrivere og musikforlag og varetager deres interesser, når deres musik spilles offentligt i Danmark.

Bandakademiet: Roskilde Kommunes karriere- og talentudviklingsprojekt for bands og solister, der skriver deres egen musik.

DR P3: DRs P3 sender musik ud til danskerne hver dag, døgnet rundt. En af kanalens fornemmeste fokus punkter er at præsentere nye, spændende og interessante kunstnere.

Spillesteder.dk: Brancheorganisation for spillesteder i Danmark.

Roskilde Festival: Nordeuropas største musikfestival og en non-profit organisation.

KarriereKanonen består af tre dele:

Upload Fra 3. til 31. januar kan alle uploade deres sange til dr.dk/p3

Livedelen De 24 udvalgte bands/solister tager på landevejen og giver koncerter i otte danske byer.

KarriereKanonen har gennem sine 10 år hjulpet blandt andre Rasmus Nøhr, Sterling, Olympics, New Politics, IGNUG, Birk Storm, Magtens Korridorer, Tue West, Johnny Deluxe, Marie Key Band på vej mod en professionel musikkarriere.


ANNONCE