Nyhed

Dúné smidt ud af Skive Festival

Hjembyens musikalske stolthed blev smidt ud festivalen efter at have smuglet venner ind backstage og angiveligt startet et slagsmål

Dúné er en af Skives største musikalske stoltheder, selvom gruppen i et par år har boet i Berlin, hvorfra de styrer deres internationale karriere. Derfor var det byens stolte sønner, der vendte hjem, da gruppen gav koncert på Skive Festival torsdag.

Imidlertid blev gruppen smidt ud af festivalen kort tid efter at have spillet deres koncert, skriver Skive Folkeblad. Festivalleder Knud Bjerre fortæller til avisen, at episoden opstod, da gruppen forsøgte at smugle venner ind i backstageområdet, selvom deres gæsteliste allerede var fuld.

Vennerne blev smidt ud, men et af bandets medlemmer og en person tilknyttet bandet tog dette så ilde op, at en frivillig vagt fra backstageområdet blev slået. Derfor blev først festivalens såkaldte De Gule Vagter og siden politiet tilkaldt. Episoden endte med, at Dúné-medlemmerne fik klippet deres armbånd og blev bortvist fra festivalen, skriver Skive Folkeblad.

"Sådan noget gør voksne mennesker ikke, men de er selvfølgelig heller ikke så gamle," siger Knud Bjerre til Skive Folkeblad.

En talsmand for Dúnés pladeselskab Iceberg Records bekræfter over for BT, at bandet er blevet bortvist fra festivalen.

Opdatering lørdag eftermiddag:

Dúnés pladeselskab Iceberg fortalte lørdag eftermiddag GAFFA, at man her ikke vidste andet, end hvad man har kunnet læse i pressen, og at pladeselskabet endnu ikke havde kunnet få fat på bandet.

Duné har senere lørdag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse til blandt andet TV Midt Vest (men ikke GAFFA, hvorfor vi citerer TV Midt Vest), hvor de kommenterer episoden. Vi citerer her pressemeddelelsen i sin helhed:

"Kære Alle!

Vi er blevet opmærksomme på, at der har været nogle historier i den danske presse om en episode, der angiveligt involverede bandet Dúné.

Uden at gå for meget i detaljer er alt, hvad vi kan sige, at det eneste bandmedlem som var til stede under episoden var Ole Bjórn, og at han i situationen udelukkende har forsøgt at passe på sig selv og sine venner.

På intet tidspunkt var der nogen bandmedlemmer der handlede aggressivt eller med vold.

Vi er rigtig kede af, at vi ikke fik muligheden for at kommentere på denne episode, før den kom ud til pressen, men sket er sket.

Alle som kender os bare en lille smule ved, at vi tager stærk afstand fra alle former for vold og aggression.

Dúné"

ANNONCE