Nyhed

Oplev Gadestøj i København

På lørdag indtager hiphoppens undergrund boldbanen på Israels Plads i København til arrangementet Gadestøj

Gadestøj er titlen på den gratis hiphopfestival, der er arrangeret af den humanitære organisation VIAid. Det er tredje gang festivalen bliver opført, og den byder denne weekend blandt andet på livemusik, bløde sofaer og mulighed for kreativ udfoldelse.

Der vil være otte koncerter båret frem af dj Fabelyd, og navnene tæller Pharfar (billedet), Supajan, Tyde T + Paulo & DJ Cars10, Pato Macho, Niels Forsberg, Kammertonen og Pelle. 

Udover at høre musik kan gæsterne male graffiti, spille basket og folde sig ud på pladsens danseareal, og der vil blive solgt mad og drikke. Al overskuddet går til en teknisk skole i Sierra Leone, der uddanner marginaliserede kvinder i forskellige håndværk som for eksempel skræddere eller frisører. Formålet er at løfte kvinderne ud af fattigdom og give dem hjælp til selvhjælp.

Festivalens leder, Linda Christiansen, er glad for at kunne præsentere arrangementet, og fortæller:

"Vi har lavet en festival, hvor folk kan komme og høre fed musik fra den danske hiphops undergrundsscene samtidig med, at overskuddet går til folk i nød. Det er to gode ting på en gang, og det er dejligt at se, hvor stor opbakning der har været til at stable det her på benene." 

VIAid er organisationen bag Café Retro og Retro Nørrebro, og al overskuddet går hvert år til et af VIAid's projekter i Indien og Sierra Leone.

Gadestøj finder sted på lørdag den 11. juni fra klokken 15.00-23.00.

ANNONCE