Nyhed

Ny podcastserie sætter fokus på mental sundhed i musikbranchen

GAFFA.dk – alt om musik

Psykisk pres blandt musikere er kun blevet større med corona-pandemien, og to ud af tre musikere føler ikke, at de har et sted at tale om udfordringene, fortæller MentalVoice

I dag er der premiere på podcasten ‘’Pharfar ta’r musikbranchen bagfra’’, der bliver udgivet af foreningen MentalVoice, som Pharfar selv er en del af. I de første afsnit, som kan høres på iTunes, Spotify, Podimo og MentalVoice.dk, medvirker Lina Rafn, Simon Kvamm og Kidd.

I podcastene taler Pharfar med nogle af de største navne på den danske musikscene, om op- og nedture, om de fordomme, som man som artist og musiker er præget af, og om det pres, der eksisterer, i form af at skulle levere.


I podcasten kommer Pharfar med eksempler og oplevelser fra sit eget liv som musiker:

‘’At være artist og musiker er en hård konkurrence, som har mange deltagere, men kun få, der kommer godt igennem. Skal man klare sig godt, kræver det, at man kan styre ens indre dæmon og tanker om ikke at være god nok. Mange musikere og kunstnere higer efter anerkendelsen og det at være en del af et fællesskab. Når de smager succes, kan det være svært at give det fra sig igen og erkende, at der er en ny, som tager din plads lige om lidt.’’

MentalVoice blev grundlagt i 2019 og har til formål at øge bevidstheden om mental sundhed, mental styrke og trivsel i musikbranchen. Foreningen ønsker derudover at fungere som en platform, der kan støtte mennesket bag musikken og særligt gøre musikere opmærksomme på, at de ikke er alene med psykiske udfordringer. 


‘’Det var min drøm! Og så fik jeg et mentalt breakdown, på en motorvej, så vi kørte ind til siden. Jeg kan huske den tankstation. Jeg var sådan, jeg gider ikke det her. Fuck det her lort. Men man kan ikke sige stop’’, fortæller Kidd i podcasten, som også kan nikke genkende på det pres, der er på mange musikere:

‘’Og der er ingen i verden, der forstår det. Og hvis du prøver at komme hjem og siger til nogen: ”Det er virkelig hårdt, jeg ved ikke, om jeg kan mere”. Så var folk sådan her: ”Du knepper, du tjener penge, du lever livet”. Og jeg var sådan, det er fedt i måske en måned. Vi er på tredje måned nu. Og min krop falder fra hinanden’’.

Hør ‘’Pharfar ta’r branchen bagfra’’ her:Læs også: Ny undersøgelse vil kortlægge musikbranchens mentale sundhed 

ANNONCE