Nyhed

Ny undersøgelse vil kortlægge musikbranchens mentale sundhed

GAFFA.dk – alt om musik

Hjælp med undersøgelsen ved at besvare spørgeskemaet nederst i artiklen 

Forskning og viden omkring mental sundhed i musikbranchen er mangelfuld. Derfor vil den danske organistation Mental Voice, der i Advisory-boardet blandt andre huser musikeren og produceren Pharfar, skabe en større viden på området, så der er mulighed for at støtte der, hvor der er behov for det. Visionen for undersøgelsen er blandt andet, at de kreative erhverv i højere grad bør blive anset som et arbejde – en anerkendelse, der vil være med til at styrke trivslen i branchen. 

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: "Hugo Helmigs historie er et symptom på en musikbranche, der æder sine egne op indefra"

GAFFA har taget en snak med stifter og formand Anders Vorborg, der svarer på spørgsmålet om, hvorfor de har igangsat netop denne undersøgelse:


Vi prøver at støtte mennesket bag musikken – fordi der er mange andre brancher, hvor man arbejder med mental sundhed og hvordan man trives, når der skal præsteres, konkurreres og være kreative. Og vi vil derved skaffe noget data på området i Danmark. Vi skal derfor have et fælles grundlag for at kunne arbejde videre med denne forskning og trivsel generelt, da vores nabolande allerede har lavet undersøgelser om netop dette. Der skal være lyst til at skabe, men det fungerer bedst, når trivslen er i fokus.  

Anders Vorborg er kandidat i Humanistisk/Samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab på KU, pædagog og har en fortid inden for elitesport både som atlet, træner og leder og har derfor selv arbejdet meget med mental sundhed.  

Derudover laver Mental Voice også en podcast, hvor de har prominente folk som Simon Kvamm og KIDD inde for at tale om trivsel i musikbranchen.  


Undersøgelsen er anonym, tager cirka ni minutter at bevare og kan findes her 

ANNONCE