Nyhed

Boom Clap Bachelor-medlem i nyt soloprojekt

Ronni Vindahl er aktuel med albummet "Serendipity" udsendt under aliaset Vindahl

– Tosomheden. Forholdet med sig selv, og forholdet med sin partner. Mange af sangene er til mig selv, og andre af dem er om at være i et forhold, mens et par af dem er ren fiktion, altså historier jeg på en eller anden måde kan relatere til, fortæller Ronni Vindahl om sit soloprojekt under eget navn.

Vindahl kalder han det, og han har netop udgivet debutalbummet "Serendipity", hvis titel blandt andet betyder, at man finder noget, man ikke havde regnet med at finde. Nærmest ved et lykketræf. Var det også et lykketræf, at sangene blev til?

– Haha, lykketræf er ikke helt den oversættelse jeg selv ville bruge, men du har ret i, at det ikke lyder helt flatterende overfor mig selv. Det handlede mere om, at jeg begyndte at skrive sange til mig – som mig selv, og jeg vidste ikke, om jeg ville kunne bære det, som artist. Jeg har skrevet solo før, men der har det været i Boom Clap Bachelors, og det har aldrig udgjort et helt album udelukkende med mig som artist, fortæller Vindahl, og fortsætter:

– Da det så slog mig at materialet blev godt, at sangene væltede ud, og at jeg pludselig havde lavet et album - da føltes det lidt som om, der var opstået noget, jeg ikke kunne have forudset fra starten af. Deraf serendipiteten. Målet fra starten var nok at lave noget mere safe og elektronisk, og ikke bryde ud i sange med masser af kor, guitar og hooks, som pladen er endt ud med at indeholde. Det er åbenbart bare mere mig, i stedet for mere minimal-coolness, siger soloartisten, der stadig er en del af producerkollektivet Boom Clap Bachelors, har en fortid i popgruppen Non+, ligesom han er aktuel med elektroduoen Ivory&Gold. Ronni Vindahl uddyber sit soloridt:

– Vindahl er 100% mig. Kompromisløst og begrænset til hvad jeg kan som artist. Det er også derfor, jeg har valgt at kalde det mit navn. Vindahl vil altid være Vindahl. Jeg har hørt lidt i krogene, at nogle radiostationer synes, at jeg konkurrerer imod mig selv med mine projekter. Dertil kan jeg kun sige, at de projekter jeg er i, både er grundet i, at jeg ønsker at arbejde med forskellige musikalske udtryk og muligheder samtidig med, at jeg elsker producerrollen, og elsker at udfordre mig selv til at blive bedre. Jeg giver ikke meget for de her lidt jantelovsagtige meninger.

– Det er, i min optik, ikke helt sammenlignelige projekter, og det undrer mig, at folk har den opfattelse. Det er meget normalt i dag, også nu hvor branchen er så presset, at musikere spiller i hinandens bands, og at producere arbejder på en masse forskellige projekter. Jeg har dog lovet mig selv, at jeg ikke vil starte eller indgå i flere projekter. Lige nu har jeg også kun to reelt aktive projekter, hvor Vindahl er det eneste og mest egocentriske, der bærer jeg alle kasketter selv. Det er superspændende, men også supersvært at lave Vindahl. 

 

Læs en længere udgave af interviewet i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE