Nyhed

Guide: 12 tips til en topweekend

GAFFA har set på nogle af weekendens vigtigste musikalske begivenheder, fra Ane Brun til Diamanda Galás

Det er lige straks weekend, og mangler du noget at lave, kan du helt sikkert få inspiration her. GAFFA har samlet et udpluk af interessante musikalske begivenheder i Danmark, som kan gøre din weekend en oplevelse rigere. Vi nævner ikke koncerter, der allerede er udsolgt.

 

FREDAG

København

Tori Amos, Det Kongelige Teater, Gamle Scene, klokken 20
Tori Amos giver både i aften og i morgen aften koncert på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København. Den amerikanske pianist og sangerinde spiller begge aftener med klaver og strygekvartet, og der er stadig billetter at købe, om end kun få fredag. I går begejstrede Tori Amos i Oslo, hvor GAFFAs helt nye norske redaktion repræsenteret ved Øyvind Rones var til stede og gav koncerten fem stjerner. Læs mere om det her og læs også det interview, GAFFAs Ole Rosenstand Svidt fik med sangerinden i onsdags forud for koncerten. GAFFA anmelder koncerten.

Diamanda Galás, Marmorkirken, klokken 20
Den særegne græsk-amerikanske sangerinde og performancekunstner giver koncert i Marmorkirken klokken 22 med opvarmning af to andre karismatiske sangere, Maja Ratkje og Attila Cishar (sidstnævnte også kendt fra Sunn O))). Dørene åbnes klokken 19, og der er stadig billetter via Billetlugen. Læs i øvrigt Martin Halls store GAFFA-portræt af Galás her. GAFFA anmelder koncerten.

Ane Brun, Store Vega, klokken 21 (billedet)
Den norske sangerinde og sangskriver spiller i aften i Store Vega. Koncerten skulle oprindeligt have foregået i Lille Vega, men på grund af efterspørgsel er den flyttet til Store Vega, og der er derfor stadig billetter at få. GAFFA anmelder koncerten.

Kidd, Shanghai, Taragana Pyjarama, Bakken, Kødbyen, klokken 21
Den hypede rapper, new romantics-gruppen og elektronikakunstneren spiller på Bakken i Kødbyen til en gratis koncert arrangeret af streamingtjenesten Wimp, der bagefter streamer koncerten og tilbyder 30 dages gratis abonnement.

Persona, Rust, København, klokken 21
Duoen bestående af Kira Skov og Peter Peter kan opleves på Rust på Nørrebro.

Tyrants & Kings, Lygten Station, København Nordvest, klokken 21
Rock'n'roll-gruppen, der netop har udgivet deres andet, GAFFA-roste album, "Phosphor Anthems", holder releasekoncert.

Odense:

I Got You On Tape, Posten, klokken 21
P3 Pris-vinderne, der er aktuelle med deres fjerde, anmelderroste album "Church Of The Real", kan fredag aften opleves i Odense

 

LØRDAG

København

Når Lyset Bryder Frem, DR Koncerthuset, klokken 19.30
En lang række danske sangere og sangskrivere, nemlig Rasmus Seebach, Tina Dickow, Marie Key, Annika Aakjær, Peter Sommer, Poul Krebs, Rasmus Nøhr, Rasmus Dissing, Rasmus Walter og Niels Hausgaard spiller sammen med DR UnderholdningsOrkestret for at fejre dansk sangskrivning, som også hyldes på Spil Dansk Dagen torsdag den 27. oktober.

Tori Amos, Det Kongelige Teater, Gamle Scene, klokken 20
Tori Amos giver grundet stor efterspørgsel endnu en koncert i København. Da hun er kendt for at skifte ud på sætlisten hver aften, skal man dog ikke regne med, at de to koncerter bliver helt identiske.

Aarhus

Xander, Musikhuset Aarhus, klokken 20:00
Sangeren kendt for storhittet "Os To Og Mine Lagener" indtager Aarhus.

Odense

Emma Acs, Posten, Odense, klokken 21:00
Den unge, anmelderroste sangerinde og sangskriver, der i foråret debuterede med albummet "Champagne", gæster Posten sammen med bandet The Inbred Family.

 

SØNDAG

 

Aalborg

Caroline Henderson, Aalborg Teater, klokken 19.30
Jazzsangerinden, der er aktuel med et omfattende bokssæt, kan opleves i Aalborg søndag.

 

Billetter til de fleste af koncerterne kan købes via GAFFA Live.

 

 

 

 

ANNONCE