Nyhed

Rising gennemgår "To Solemn Ash" sang for sang

Den danske metalgruppe Rising udgiver i dag deres debutalbum "To Solemn Ash". Guitarist Jacob Krogholt gennemgår albummet nummer for nummer.

Den danske metalgruppe Rising udgiver i dag deres debutalbum "To Solemn Ash", et album, som GAFFAs anmelder Keld Rud netop har tildelt hele fem stjerner og konklusionen: "To Solemn Ash er ikke et lettilgængeligt album. Melodierne og arrangementer kræver tid, før de arbejder sig ind under huden, men det kan bestemt betale sig at investere nogle timer i."

GAFFA har givet ordet til bandets guitarist og korsanger Jacob Krogholt, der her gennemgår albummet sang for sang. Her kommer de første tre sange:

 

Mausoleum

Nummeret gav hurtigt sig selv som første nummer på pladen. Først og fremmest, da sangens intro virkelig er dette storladne "nu starter vi"-stykke. Vi bruger gong på denne intro, ligesom vi gør det til slut på pladens sidste nummer - gongen slår ligesom pladens tone og dødstema an. Mausoleum er i sig selv en sammenbidt, aggressiv heavy rocker med et godt drive og et hooket omkvæd. Vi indspillede albummet med et mobilstudie i mit sommerhus på Møn, og dette var vistnok det første vi trackede og en af de ca. 5 sange, hvor grundspor er spillet sammen live.

Sea of Basalt

"Sea…" kalder vi hittet. I min bog er der flere, men den her er nok den mest umiddelbart catchy, da den har et iørefaldende tema og et godt gammeldags (Iron Maiden-agtigt) omkvæd, man kan synge med på. Nummeret er en lidt sammensat størrelse med temposkift mv., men det føles meget naturligt. Det var et af de numre som vi skrev hurtigst, og er blandt alles favoritter i bandet. Eneste sang på albummet uden en lead.

The Vault

Hovedriffet er ret dødsmetal, og arbejdstitlen var i lang tid "det nordiske". Der er lidt vikinge-schwung i det. Vi arbejdede lang tid med denne sang, og det er et nummer som når vidt omkring på knap 4 minutter – det er lidt af en rejse, hvor vi udover de aggressive parter også kommer en tur ud i nogle psykedeliske landskaber, før der bliver taget fat igen. Det viste os, at vi var i stand til at arbejde i et mere progressivt farvand og holde det spændende og iørefaldende på blot 4 minutter. En af numrene vi trackede live-grundspor på, og en af mine favoritter på pladen.

Læs hele gennemgangen i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE