Nyhed

Tina Dickow: Jeg har stor respekt for Suspekt

GAFFA har talt med Tina Dickow og Suspekt om deres samarbejde på ”Elektra”

På nummeret  Helt Alene på Suspekts nye album, "Elektra "synger Tina Dickow omkvædet. Dickows og Suspekts verdner er jo umiddelbart et stykke fra hinanden. GAFFA har talt med både Suspekt og Dickow om hvordan samarbejdet kom  i hus:

Emil: – Vi kontaktede hende for at høre, om hun havde lyst til at være med, og det havde hun heldigvis. Det var en kæmpe oplevelse at være i studiet med hende, for hun er virkelig sej. Og så blev det fandeme endda til et af de bedste numre, vi nogensinde har lavet. Det har været et rigtig fedt samarbejde.

Andreas: – Det er heller ikke så tit, man har hørt hende synge på dansk, så man skal lige tænke sig om en ekstra gang, for at fange, at det er hende.

Emil: – For os har det jo også været sjovt at få hende ud et sted, hvor hun ikke er normalt.

Tina Dickow optræder også mere indirekte i nummeret, hvor Andreas rapper: "Tina, jeg så dig godt i regnen, og alle drengene på første række har barberede dadler og tror, du synes, det er frækt". Andreas fortæller:

–   På Grøn Koncert sidste år, var der en af muskelsvindlerne, Tonny The Man, der lavede en række sjove interview med kunstnerne. Heriblandt Tina, som han spurgte til råds om kærlighed. Inden da spurgte han mig, hvad han skulle sige til pigerne, når han gerne ville i kontakt med dem, og i min brandert sagde jeg til ham, at han skulle sige et eller andet med, at han lige havde barberet dadlerne, og om de så ikke skulle skynde sig hen og kneppe helt vildt. Bag efter ser jeg så interviewet, han har lavet med Tina, hvor han direkte siger til hende: "Bai-D fra Suspekt har sagt, at det her vil han sige til dig, hvis det var…", og så skrev jeg det ind i et nummer, men som jeg også siger til sidst, så er det jo usaglige tanker, mens man er på tour. Jeg ringede til Tina og fortalte hende det, og hun var helt cool med det. Jeg sviner hende jo heller ikke til. Jeg siger jo bare, at alle de unge drenge synes, hun er pisse lækker, haha!

Tina Dickow om samarbejdet med Suspekt:

– Mit første møde med Suspekt var i forbindelse med, at jeg spillede et Selvmord-nummer akustisk på Grøn Koncert sidste år. Jeg var sikker på, de ville synes, det var irriterende og kikset at høre en pige som mig fortolke deres univers, men tværtimod virkede de glade – nærmest lidt rørte.

– Jeg var helt vildt stolt, da de spurgte, om jeg ville være med på deres album, og da de sendte Helt Alene, var jeg slet ikke i tvivl. Det er et fantastisk nummer og et perfekt møde mellem vores to vidt forskellige verdener. Det er  godt tænkt og skrevet af dem, synes jeg.

– Det var fedt og faktisk enormt hyggeligt at besøge dem i studiet, og det har været sjovt at opleve kontrasten mellem det mørke og aggressive på den ene side og så det søde og rare og totalt tjekkede på den anden.

Jeg var inde og synge Helt Alene ved deres koncert i Koncertsalen ved udgivelsen, og jeg har jo spillet en del i Koncertsalen, men jeg har aldrig oplevet salen sådan!! Den vildeste energi og de vildeste kontraster! Det var SÅ gennemført. Jeg har virkelig stor respekt for Suspekt, og dét de laver.

Læs hele artiklen i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE