Nyhed

Spiritualized besøger Vega

Når det britiske band til november gæster Vega er det fem år siden, at de sidst var at se på dansk grund

Så er endnu et navn føjet til Vegas efterårsprogram. Psykedeliske Spiritualized kommer forbi på deres store verdensturné, og med sig har de deres seneste album "Sweet Heart Sweet Light" fra april i år.

Space-rock gruppen blev dannet i 1990 af frontmanden Jason Pierce, og første album var på gaden i 1992. Efter bandets tredje og anmelderroste udgivelse i 1997 ("Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space") har der været langt mellem de efterfølgende udgivelser. Fans måtte også vente næsten fire år på den seneste "Sweet Heart Sweet Light". Det tyder dog på at have været ventetiden værd, da Pitchfork valgte at give albummet 8.8/10 og GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen i sin fire stjerners anmeldelse skrev: "Den gospelrockende førstesingle Hey Jane er med sine næsten ni minutter en hæsblæsende reminder om, hvor fremragende en komponist Jason Pierce kan være, og når han når til outroen, hvor albumtitlen messes igen og igen, kan man kun overgive sig."

Sidste gang det var muligt at se Spiritualized på nærmest hjemlig grund, var da bandet gæstede Malmö i 2008. GAFFAs anmelder Henrik Østergaard gav koncerten fire stjerner med blandt andet følgende begrundelse: "Lyset faldt til et sært dragende miks af blå og rød, "Amazing Grace" startede koncerten, og den blev begyndelsen på en to timer ganske unik koncertoplevelse, som kun falder i karakter på grund af småting, som dog er så fremtrædende, at de alligevel kaster en ganske betydelig skygge over aftenen: Folk var ukoncentrerede og opførte sig uroligt. Mavesurheden stak én i siden, og man forbander stadig, at man ikke kunne se ud over de rablende tåber og blot nyde koncerten for dens himmelske sange."


Efter et par relativt stille år er Spiritualized så tilbage på landevejen med en stor verdensturné. De har allerede rundet mere end tredive koncerter i USA og Europa og endnu mange lande skal besøges, inden det den 20. november bliver Danmarks tur. Man kan derfor godt forvente nogle godt sammenspillede englændere, som gæster Store Vega til efteråret.

Billetter kan købes via Vegas hjemmeside, på Billetlugen og i Fona-butikker. Billetsalget er i gang.

ANNONCE