Nyhed

Sorten Muld markerer debutalbums 25-års jubilæum med turné

GAFFA.dk - alt om musik

Den danske trio Sorten Mold udgav deres debutalbum Mark II i 1997, hvilket de nu vil fejre med en turné i de store danske byer. 

Sensommeren i år markerer jubilæet for udgivelsen af folktronica-gruppens debutalbum. Deres forestående jubilæumsturné i Danmark indledes i Amager Bio den 25. august. De øvrige turnédatoer følger.

Sorten Muld blev kendt med Mark II for kompositioner, der blander middelalderballader og elektronisk pop, også kendt som folktronica. Albummet blev solgt i mere end 50.000 eksemplarer tilsammen i Danmark, Sverige, Norge og USA.

Måske kan navnet på debutpladen Mark II give anledning til skepsis, men det er altså, fordi deres første udgivelse var en ep med samme navn som folktronica-gruppen.

Sidenhen har Sorten Muld udgivet pladerne III (2000) og comebacket Mark IV - Lånt tid (2021). Gruppen nyder at optræde med deres nye sange, men nu ser de en oplagt mulighed for at optræde med de gamle sange.

”I 2021 udgav vi albummet Mark IVlånt tid, som vi i høj grad nyder at optræde med for tiden. Men her er en oplagt anledning til at spille endnu flere af sangene fra vores tidlige år, og dem holder vi jo også rigtigt meget af,” udtaler sanger Ulla Bendixen.

”Faktisk var vi næsten for unge til at spille musikken dengang i 90'erne. Den modenhed og erfaring vi har nu, syntes at tilføre sangene mere dybde og intensitet.”

LÆS OGSÅ: Tids-lånehajer opkræver åger efter 19 års henstand

Billetter til de kommende koncerter kan købes via ticketmaster.dk og amagerbio.dk. Opdateringer angående turnéen kan følges gennem Sorten Mulds Facebookside.

Lyt til "Bonden og Elverpigen" fra Mark II her:

ANNONCE