Nyhed

Sorten Muld genopstår med første album i 19 år – og turné

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet har pre-release i slut-april, turné i juni
 
Det danske folk-elektronika-band Sorten Muld blev født i 1995. Døde i 2006. Genopstod i 2011. Og nu er de klar med en ny plade. Det skriver bandet på Facebook, hvor de ved samme lejlighed også offentliggør pladens pre-realase dato den 23. april og en turné til juni. 
 
Albummet, der går under titlen Mark IV – lånt tid er sat til at udkomme digitalt den 13. maj 2021. Det er deres første album siden Jord, Luft, Ild, Vand, der udkom for hele 19 år siden i 2002. Dette album var dog primært instrumentalt og udgivet i forbindelse med DGIs landsstævne, og det seneste sangbaserede album er III fra 2000.
 
Gruppen debuterede med minialbummet Sorten Muld i 1996 og fik deres store gennembrud med albummet Mark II fra 1997, et album, der blandt andet gav dem to Danish Music Awards og et stort hit med "Ravnen".

Det kommende album fortsætter, hvor gruppen i sin tid slap med nordiske middelalderballader i et folkemusikalsk og elektronisk univers, men der er også nye toner, fortæller gruppen:

”Men på Mark IV har vi også flirtet med det, vi kalder det nye nordiske: Vi kender efterhånden en god flok herboende sangere og musikere med rødder i det mellemøstlige, som vi har lokket med i studiet. Deres klange smelter forbløffende godt ind i vores univers, synes vi. Og mon ikke vi kan lokke flere af dem med på scenen?”

Sorten Muld kan opleves følgende steder:
Posten, Odense den 3. juni
Amager Bio, København den 4. juni
VoxHall, Aarhus, torsdag den 10. juni

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Mord, kannibalisme og forrygende folktronica

Varm op med singleforløberen "Sang om Jorden" – i øvrigt med tekst af den store danske digter Inger Christensen (1935-2009):

ANNONCE