Nyhed

The Walkmen udgiver syver

New York-bandet har annonceret planer for udgivelsen af deres syvende album

The Walkmen har annonceret planer for at udgive deres syvende studiealbum med titlen "Heaven". Albummet vil udkomme den 5. juni gennem selskaberne Fat Possum og Bella Union, produceret af Ehil Ek og indeholder gæstemedvirken af Robin Pecknold fra Fleet Foxes.

Albummet er indspillet sammen med indie-rock-produceren Phil Ek (Fleet Foxes, The Shins, Modest Mouse) i hans studie placeret i et skovområde nær Seattle. Fleet Foxes frontmanden Robin Pecknold synger med på nummeret "No One Ever Sleeps".

I en pressemeddelelse udtaler frontmanden, Hamilton Leithauser: "Løsrivelsen som man kan fornemme gennem vores tidligere album er væk. Vi følte, at det var på tide at komme med en større og mere generøs erklæring", skriver Pitchfork


The Walkmen blev dannet i 2000 og består af Hamilton Leithauser, Paul Maroon, Walter Martin, Peter Bauer og Matt Barrick. Bandet har siden debutpladen "Everyone Who Pretended To Like Me Is Gone" fra 2002 skilt sig ud fra samtidige grupper ved at blande deres mørke lyd med klaver, så sammenligninger med Interpol og The Strokes er blevet undgået. I stedet blev de dengang nærmere sammenlignet med U2 og The Cure, hvilket kan være svært at forstå i dag efter en stribe rå og kantede udgivelser.

Siden har bandet udgivet fem album; "Bows + Arrows" (2004), "A Hundred Miles Off" (2006), ""Pussy Cats" Starring The Walkmen" (2006), "You & Me" (2008) og senest "Lisbon" (2010). "Lisbon" fik en positiv modtagelse, hvor GAFFAs Lars Löbner Jeppesen tildelte albummet fem stjerner og skrev: " At udtrykket denne gang er skåret helt derind til benet, hvor man skal være godt og grundigt skindød for ikke at lade sig påvirke, og det faktum, at "Lisbon" ikke indeholder et eneste svagt øjeblik, gør, at The Walkmen er med i spillet om titlen som årets udgivelse.  

The Walkmens syvende album "Heaven" udkommer den 5. juni, og man kan se en trailer til albummet her:


 

ANNONCE