Nyhed

Mixtune For Cully: Et opråb til kærligheden

Mixtune For Cully er aktuel med albummet ”Season Of Silence”, og GAFFA har talt med manden bag

Aage Hedensted, som også er kendt fra Aarhus-bandet Yellowish, der for nylig er blevet en trio, er klar med sit andet soloalbum under projektnavnet Mixtune For Cully. Første album "We Know Where the Aircrafts Hide" udkom i 2008, og nu er opfølgeren "The Season of Silence" på gaden. GAFFA mødte sangskriveren i hans hjem på Vesterbro i København til en snak om det nye album.

Aage har valgt at udgive pladen på sit eget label Slowburn Music, og det er, ifølge ham, både befriende og hårdt at være solo. Inspirationen til nye album finder Aage i sin dagligdag.

– For mig er det meget, hvad jeg oplever, at jeg skriver om. Men jeg skriver aldrig direkte om mig selv. Det gør jeg aldrig. Jeg finder inspiration til nogle linjer i en eller anden historie omkring den følelse, man har. Og bagefter vender jeg den, så jeg ved, det bliver interessant. Så den kan passe på alle. Så det er mere følelsen, jeg har, end det er mig selv. Selvfølgelig lyder jeg ret direkte i mine tekster, og min vigtigste pointe, det er, at jeg synger på en bestemt måde og artikulerer stemmen, så folk føler, at jeg mener det, jeg siger. Det er det vigtigste for mig, for jeg mener noget med det, jeg siger. Det er lidt et opråb til kærligheden.

Og kærligheden er et omdrejningspunkt i teksterne hos Mixtune For Cully. I tiden fra "We Know Where the Aircrafts Hide" til "Season of Silence" er der, som nævnt, gået fire år. Privat har Aage i den tid haft et brud med en kæreste, han boede sammen med, og fundet en ny. Det høres også på albummet.

– Det giver selvfølgelig noget inspiration der. "We Are So Beautiful" er et oprør til forhold, der ikke fungerer. Mens åbningssangen "My Friend M" på den nye plade faktisk er en sang til min kæreste, som bor i Aarhus.

 

Et nyt kapitel

Siden sidste plade er den 37-årige sangskriver selv flyttet til København og har snart boet her i to år. Han flyttede væk fra de trygge, velkendte rammer i Aarhus og rev pløkkerne op. Der skulle ske noget nyt, og tiden var rigtig.

– Der er to grunde til, at jeg flyttede til København. Jeg havde ingen kæreste, Yellowish øvede ikke lige så meget som tidligere, jeg boede på et 13 kvadratmeter, smadret værelse. Der var ikke noget, som holdt mig tilbage i Aarhus, og jeg har altid haft en drøm om at tage til København på et tidspunkt. Men det har aldrig kunnet lykkes. Enten har jeg været for involveret i et forhold, et arbejde eller et band, der øver hele tiden. Så tænkte jeg, nu gør jeg det sgu. Det er den ene grund. Den anden er, at jeg afsluttede min Music Management-uddannelse, så jeg tænkte, det var en idé at komme til København og networke. Desværre er jeg så meget i Aarhus, så jeg får ikke networket så meget.

Du har ikke sluppet Aarhus?  

– Jeg bor nærmest stadig halvt i Aarhus. Jeg har adresse i København, men jeg har aldrig helt sluppet Aarhus. Jeg har arbejdet på VoxHall i ni år, og jeg mødte min nuværende kæreste i Aarhus, da jeg havde besluttet at flytte til København, men ikke var flyttet endnu. Jeg har alle mine venner og Yellowish i Aarhus. Og alle de musikere, jeg bruger til Mixtune For Cully, er i Aarhus. Jeg føler mig ekstremt privilegeret. Jeg går på nettet og finder et go-more-lift hver anden weekend, og så stiger jeg ind i bilen til et nyt spændende menneske, og når vi kommer til Aarhus, kan jeg stige ud og alt er dejligt genkendeligt, mine venner er der.

– Jeg er en del af et fællesskab, Det nyder jeg. Aarhus er en smuk by. Og når så jeg kommer til København: Ej, hvor er det fedt. Så cykler jeg rundt, der sker noget, der er pulserende liv, jeg kan altid gøre et eller andet, og dét elsker jeg også. Siden jeg flyttede til København, føler jeg, at jeg er på ferie, hver gang jeg er her. Og jeg føler, jeg skal have noget ud af København, mens jeg er her. Jeg føler mig vildt privilegeret, at jeg kan være begge steder.

 

Rock-dans til klokken 05

Førstesinglen "Ray Of Sunshine" fra det nye album er optaget på Stengade i København. Det skyldes, at det er et sted, Aage altid har været begejstret for. København var nemlig ikke fremmed for ham, da han flyttede herover. – Jeg er altid kommet i København, og jeg har spillet herovre med Yellowish siden 1998. Jeg har været meget i byen herovre og er altid endt på Stengade, fordi man kan danse til rock til klokken fem om morgenen. Det har jeg altid savnet i Aarhus. Det manglede der i hvert fald dengang jeg var yngre. Stengade er et sted, hvor man kan finde sig selv som musiker.

Aage beskriver selv det nye album som støjende folk, og lytterne kan forvente et album med mere tempo, men samme eftertænksomhed, som det første album indeholdt.

– Titlen på albummet – "Season Of Silence" – det er jo den her helt unikke stilhed, der er, når alle bladene falder af træerne, lige før sneen falder. Og hvis man bor lidt ude i provinsen, så er der rigtig stille. Det er inspireret af det, og det giver plads til eftertænksomhed. Det kunne jeg egentlig godt lide. Det passede meget godt.

– Selvom jeg havde forestillet mig, at jeg havde lavet en lidt mere rocket plade, fordi jeg startede med at spille de seks første sange på elguitar, så er den egentlig endt med at være meget behagelig stille. Den er dejlig varieret. Og der er meget mere tempo på end den første. Den nye plade har et mere nuanceret, levende lydbillede. Der er blevet leget mere. Når man har været ude og spille live i lang tid, så trænger man til, at der lige skal ske noget nyt. Der skal være lidt mere friskhed over beatet. Kan man lave nogle stille sange med et groovet trommebeat? Ja det ku' man godt. Så det arbejdede vi på.

Du kan opleve Mixtune For Cully live til releasekoncert lørdag 13. oktober klokken 20 på Atlas i Aarhus (med Pocket Life og Thomas Thomsen) og torsdag den 22. november på Rust i København klokken 20.00 og til en akustisk koncert den 3. december på den intime bar Kind Of Blue i København.

ANNONCE