Nyhed

GAFFA rapporterer fra by:Larm 2013

Den norske festival by:Larm bliver taget under en lup de kommende dage på GAFFA.dk

Fra den 13.-16. februar løber dette års by:Larm af stablen i Oslo i Norge. Det er en tilbagevendende festival, der har et stort fokus på musikbranchen som sådan, og derfor er der ud over et massivt udbud af (især) nordisk musik også et bredt udbud af seminarer og key-note-arrangementer på festivalen. Sidst, men ikke mindst, bliver den relativt nystiftede pris Nordic Music Prize også uddelt under festivalen, nærmere betegnet 14. februar.

Over 130 artister giver koncerter rundt på en lang række scener i Oslo centrum. Derudover bliver Nordic Music Prize som sagt uddelt, hvor der er 12 nominerede tilbage – heriblandt danske Choir Of Young Believers (billedet) og Selvhenter. Vinderen modtager 20.000 euro – tidligere har islandske Jónsi og svenske Goran Kajfeš modtaget den ærefulde pris, der bliver udvalgt af en international jury. Også Statoil-stipendiet bliver uddelt, hvor en af de spillende kunstnere på festivalen modtager en million norske kroner, der er øremærket til at markedsføre vinderen på den internationale scene. Sidste års modtager var Jarle Bernhoft.

Der er som sædvanlig et stort udbud af danske artister, der skal optræde på festivalen, hvor Slowolf, Broken Twin, Altmodisch, Bottled In England, CTM, Efterklang, Indians, Mø, Panamah, Rangleklods, Tako Lako, Tim Christensen, Ulige Numre og Vinnie Who alle optræder rundt på scenerne under festivalen.

Derudover spiller navne som jj, Turbonegro, Neneh Cherry & Rocketnumbernine, Alina Devecerski, Highasakite og mange andre.

Se meget mere info på bylarm.no, og følg med på GAFFA.dk de kommende dage for reportager fra den spændende norske festival, der som sagt løber fra den 13. til den 16. februar.

ANNONCE