Nyhed

Kurt Vile and the Violators til København

Amerikaneren og hans band sætter igen kursen mod Danmark og gæster landet for tredje gang i år

Det bliver for tredje gang i år, når Kurt Vile og hans Violators til vinter besøger København. Konstellationen besøgte nemlig i maj måned både Amager Bio og VoxHall, hvor han netop havde udgivet sit seneste album "Wakin on a Pretty Daze". Med lidt flere koncerter i ryggen bliver der den 5. december i Store Vega igen mulighed for at høre Vile og hans nye album. 

"Wakin on a Pretty Daze" er Kurt Viles femte soloalbum og opfølgeren til det roste "Smoke Ring for My Halo" fra 2011. Albummet har fået meget ros og er blandt andet blevet kategoriseret som "Best New Music" af amerikanske Pitchfork.

Den Philadelphia-fødte Vile har tidligere været en del af gruppen The War on Drugs, som han var med til at danne i 2005, men forlod i 2008 for at satse på en solokarriere.


I dag anses Kurt Vile for at være en af USA's bedste unge artister, når det kommer sangskriveri og klassisk amerikansk rock. Vile har fundet sin inspiration hos navne som Bruce Springsteen, Neil Young og ikke mindst slackerrockerne Pavement og Beck, og Viles egen musik klassificeres ligeledes som slackerrock. 

Vile og co. har efterhånden spillet i Danmark adskillige gange, og da de for et år siden gæstede Pumpehuset, gav GAFFAs Trine Jørck følgende ord med på vejen: "Publikum føres således med på en lang rejse gennem følelsesmæssige tilstande bevægende sig på grænsen mellem drøm og virkelighed. Det skævt komponerede lydbillede hvirvler os ud af vores fast definerede rytmefornemmelse, og efterlader os snublende, overvældede og fortryllede," og beskriver publikum som værende i en "trancelignende tilstand". Anmelderen kvitterede med fem ud af seks stjerner.

Koncerten med Kurt Vile and the Violators foregår som sagt i Store Vega den 5. december, og billetsalget starter i morgen klokken 10 via billetnet.dk samt på landets posthuse.


ANNONCE