Nyhed

The Walkmen til Danmark igen

Hamilton Leithauser & Co. besøger atter landet til efteråret

Den amerikanske gruppe The Walkmen giver deres første koncert i Jylland, når de spiller på VoxHall i Aarhus 3. september.

Den 22. november 2010 gav The Walkmen med den karismatiske Hamilton Leithauser i front deres første optræden nogensinde på dansk grund. Amager Bio dannede ramme for koncerten, der fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder Nadia Parbo, som konkluderede, at The Walkmen "er et af de bedste rockbands derude", og at "Hamilton Leithauser er en professionel og overbevisende forsanger. Han er en slags hipsternes egen private crooner, der oser af rock'n'roll."

Året efter spillede bandet på Roskilde Festival, og i sidste måned gav de koncert i Amager Bio. Her uddelte GAFFAs anmelder Peter Lykke Madsen fem stjerner under overskriften "Usvigeligt stilsikker koncert fra The Walkmen".

The Walkmen debuterede i 2002 med albummet "Everyone Who Pretended To Like Me Is Gone" og har til dato udsendt syv album, senest "Heaven" fra 2012. Dette album fik fire stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen, der blandt andet skrev:

"Faktum er i hvert fald, at The Walkmen har flyttet sig godt og grundigt siden det egentlige gennembrud med den fyrige single 'The Rat' fra 2004 og i stedet er begyndt at dyrke de himmelsk smukke melodier frem for den desperate garagerock, der gjorde dem til fine repræsentanter af den 00'ernes newyorker-lyd."

En af gruppens store danske fans er i øvrigt Love Shop-sanger Jens Unmack, der på sin blog kårede "Heaven" til årets album 2012 og skrev følgende: "Det er ikke fordi det er det perfekte Walkmen-album (det kommer vel aldrig); det er et album, der taler til mig på en let, ligefrem måde, som ikke nogen andre har gjort i år. Nogle har udtrykt skuffelse over at Hamilton Leithauser synger for pænt her; det synes jeg nu ikke. Bandet gør altid det, de gør på helt deres egen måde. Ærgerligt for mig dog, at vælge så forudsigeligt, at skulle sætte The Walkmen på førstepladsen her i år igen."

Billetsalget starter på Fondenvoxhall.dk og Stereo Studio fra den 10. maj klokken 10.

ANNONCE