Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

GAFFA guider dig igennem koncertkalenderen og kommer med bud på kilden til de bedste oplevelser

Vi gør det igen. Giver dig et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er blevet bladret igennem, og her er 10 bud på på, hvilke kunstnere, der er værd at opleve, hvis du er i nærheden.

FREDAG

København

Kverlertak, Amager Bio, København, klokken 21.00 (billedet)

Norske Kvelertak har kun eksisteret siden 2007, men har allerede skabt et navn for sig selv i metalkredse. Stilen er en blanding af black metal, punkrock, heavy metal og masser af uforfalsket rock'n'roll. Teksterne er på modermålet, og showet er højintenst. Bandet har fået virkelig mange positive live-anmeldelser med på vejen. Sidste gang GAFFA var forbi, høstede Kvelertak fem stjerner under overskriften: "Kometen Kvelertak gjorde det igen. Kvelertak spiller også på Voxhall den 19. oktober. 

Aarhus

Kissaway Trail, Radar, Aarhus, klokken 21.00

Den danske gruppe, tidligere kendt som The Kissaway Trail, er tilbage med deres tredje album, et "The" og to bandmedlemmer fattigere, så de nu er en trio. Albummet "Breach" er gruppens første siden "Sleep Mountain" fra 2010, og siden da har bandet haft en stor intern krise, som betød afskeden med de to medlemmer. Det seneste udspil har fået fem stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen under overskriften "Dyster selvindsigt banker ind i følsomheden på forrygende tredje udspil." Nu er de igen klar til at indtage livescenen. Bandet spiller også på Rust i København lørdag. Nørrebro, hvor Rust ligger, har i øvrigt været en stor sangskrivningsmæssig inspiration til det nye album.

Herning

Fleetwood Mac, Jyske Bank Boxen, Herning, klokken 20.00

Den britisk-amerikanske rockgruppe Fleetwood Mac blev dannet tilbage i 1967 som en engelsk blues-rock-gruppe og fik efter nogle udskiftninger deres store internationale gennembrud med albummene "Fleetwood Mac" fra 1975 og "Rumours" fra 1977, der begge bød på en mere poprocket lyd end tidligere. "Rumours" blev en af rockhistoriens hidtil største succeser, som gennem tiden har solgt over 40 millioner eksemplarer. Efter flere pauser og gendannelser er de tilbage med 4/5 af deres kommercielt mest succesfulde besætning: Lindsey Buckingham (sang, guitar), Stevie Nicks (sang), John McVie (bas) og Mick Fleetwood (trommer). Sangerinden og keyboardspilleren Christine McVie er ikke med på turnéen, men gæstede for nylig gruppen ved en enkelt koncert i O2 Arena i London. 

Kolding

Noah, Godset, Kolding, klokken 21.00

Den danske pop-duo har hittet stort med dobbelt-platin-singlerne "Alt Er Forbi" og "Over Byen" samt den seneste platinsingle "Det' Okay". I foråret præsenterede drengene deres debutalbum, og sangene har nu rundet mere end 14 millioner streams. Noah medbringer Bjørnskov som opvarmning, der lige nu hitter med singlen "Er Vi Helte" og derudover medvirker på Kato og Safri Duos "Dimitto (Let Go)." Koncerten er en del af en længere tour. Se flere datoer på GAFFA Live.

LØRDAG

København

Lucy Love, Store Vega, København, klokken 20.00

Rapperen og sangerinden Lucy Love og hendes partner-in-crime, producerveteranen Yo Akim, er klar til at vælte Vega. Sangerinden har netop udgivet sit tredje studiealbum "Desperate Days Of Dynamite", der har fået fire stjerner af GAFFAs anmelder Sohail Hassan under overskriften: "Stadig eksplosiv". Se flere Lucy Love koncerter på GAFFA Live.

Folkeklubben, Vega, København, klokken 21.00 (venteliste)

Nogle af landets nytilkomne anmelderdarlings, Folkeklubben, består af de tre herrer Kjartan Arngrim, Rasmus Dall og Rasmus Jusjong. De udgav i april debutalbummet "Nye Tider", som af den samlede danske anmelderstand blev modtaget yderst positivt. GAFFAs Espen Strunk gav albummet fire store stjerner. De har turneret hele sommeren og drager nu igen ud i det ganske land. Koncerten er altså en del af en større tour. Se flere koncertdatoer på GAFFA Live.

Ginman/Blachman/Dahl/Agergaard, Jazzhouse, København, klokken 21.00

Det er nu 21 år siden, de startede - dengang under navnet Thomas Agergaard Kvartet. Med cd'en "Rounds" fra 1993 satte de en skarp dagsorden for dansk jazz – med intenst sammenspil og god dynamik. Oplev denne aften Thomas Blachman dér, hvor han oprindeligt slog sine folder, inden tv'et tog over og gjorde ham danmarkskendt som provokatør og meningsdanner.

Odense

The Eclectic Moniker, Posten, Odense, klokken 21.00

Det syv mand store band The Eclectic Moniker har indtil videre haft en fin start på karrieren. I 2011 vandt de P3's KarriereKanonen, og debutpladen udkom i maj måned 2012. Singlen "Easter Island" har kørt i rotation på mange af landets radiostationer, og bandet har siden starten været faste gæster på landets festivaller. Nu kan de opleves live i Odense.

SØNDAG

København

Ken Gudman prisen, Amager Bio, klokken 20.00

I år kan Ken Gudman Prisen fejre 10 års jubilæum. Den årlige prisuddeling anses herhjemme for at være en af rytmisk musiks mest prestigefulde. Prisen er udformet af Ken Gudman Mindefonden, der er blevet stiftet til minde om trommeslageren Ken Gudman, der døde i 2003. Prisen har til formål at hylde og gøre opmærksom på danske musikere, der skaber musik i overensstemmelse med de musikalske dyder, Ken Gudman stod for: Integritet, personlighed og musikalsk håndværk. Oplev Prins Nitram og Maria Laurette Friis, det danske pop-ikon Nanna Lüders, den amerikanske guitarist Georg Kilby Jr., digteren Lars Skinnebach samt et par håndfulde af landets bedste jazz- og rockmusikere.

Julianna Barwick, Jazzhouse, klokken 20.00

Amerikanske Julianna Barwick gæster denne aften Jazzhouse i København. Publikum vil opleve en kvinde, der er har sans for rumklang og looper sin egen stemme og derved lægger den i flere lag. GAFFA gav hendes seneste udspil "Nepenthe" fem stjerner under overskiften: "Stemme-virtuos udvider udtrykket med strygere og mere."

ANNONCE