Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

En sommerlig weekend venter med masser af fede koncerter – og to festivaler

Det danske vejr er begyndt at lægge op til sommerlig dans. Træerne springer ud i flor, det grønne blomster, og temperaturen rammer ifølge DMI de 21 grader i weekenden. Er det ikke på tide at omfavne foråret og berige det yderligere med en musikalsk oplevelse?

Weekenden byder på intet mindre end to små festivaler. Copenhagen Psych Festival byder på rock, der buldrer psykedelisk derudad, mens Tivoli har bredere genre-rammer, når de for første gang prøver deres to-dages koncept Offspring Festival af. Her vil du kunne opleve en lang række af dansk musiks up&coming navne.

Derudover er de danske kunstnere især på spil. Vi kan nævne i flæng Rasmus Nøhr, WhoMadeWho, Agnes Obel og Mikael Simpson. Se her forneden vores bud på nogle nævneværdige koncerter, og husk at du altid kan tjekke GAFFA Live for flere bud på, hvor du skal finde din weekends live-soundtrack.

TORSDAG DEN 24. APRIL


København

Copenhagen Psych Festival (24. - 26. april), Spillestedet Stengade, klokken 15.00

Tre dages uafbrudt fest med over 40 bands spredt på 2 scener. Mangler du syret guitarrock weekenden over, jamen, så skal du ikke lede meget længere. Du kan blandt andet opleve aalborgensiske The Hedgehogs, der spiller psykedelisk garagerock, Narcostanicos fra Aarhus, som kort og godt spiller støj, og københavnske Shiny Darkly, som for tiden bliver flittigt spillet i den danske radio. De har netop udgivet deres debutalbum "Little Earth", der modtog fire stjerner i GAFFA.  

Aarhus


Rasmus Nøhr, Train, klokken 20

Rasmus Nøhr kommer omkring her i slutningen af april og op igennem maj. Han er således at fange allerede dagen efter i Aalborg på Nordkraft og lørdag i Vordingborg. Han udgav sidste år sit seneste udspil "Retursekund". GAFFAs Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fire stjerner og skrev: "Jo, Rasmus Nøhr har bestemt skruet op for ambitionerne og rammer helt godt her på sit femte album." Den folkekære sanger er ikke kun god for danske melodier, men også vittige anekdoter mellem sangene.

Odense

WhoMadeWho, Posten, klokken 20.00

Med deres meget roste femte album, "Dreams", i bagagen står WhoMadeWho foran en travl weekend. Fredag spiller de for et udsolgt Vega, og på lørdag er de at finde i Aarhus, når de står på Trains scene (Her er der stadig billetter i spil). Mangler du overtalelse til, om du skal se noget af dansk musiks mest dansable og inovative popmusik, kan du måske finde begrundelse i konklusionen på Simon Nathanaels seks stjerners anmeldelse: "En tidlig kandidat til årets danske plade. Eksportér, eksportér!"



FREDAG DEN 25. APRIL

København

Carl Prisen, Mogens Dahls Koncertsal, klokken 12.00

DMFF stiftede i 2013 en ny årlig pris, Carl Prisen. Ønsket med Carl Prisen er at hylde og hædre danske sangskrivere og komponister. Prisen er opkaldt efter Danmarks store komponist Carl Nielsen, men prisen uddeles naturligvis både indenfor rytmisk og klassisk musik. Af de mange nominerede i år, er MØ en klar storfavorit. Hun er at finde i hele fire kategorier - Årets komponist inden for pop, Årets tekstforfatter, Årets sang, Årets internationale fremgang/gennembrud.


Offspring Festival (25. - 26. april), Tivoli, klokken 17.00

Efter to succesfulde år udvides Tivolis Fredagsrock Festival nu med en ekstra dag, skifter navn til Offspring og præsenterer 45 bands på fem scener. Festivalen er et sandt overflødighedshorn af gode sager fra den danske undergrund og up&coming. Hør for eksempel snart albumaktuelle The Minds of 99, de aalborgensiske mørkemænd Get Your Gun, som netop har udgivet deres meget roste debutalbum "The Worrying Kind", elektropoppede My Heart the Brave og rapperne Vild $smith. Alt fra pop og elektro til indie og rock er repræsenteret, så der er lidt for enhver smag.

Pede B & DJ Noize, Bremen, klokken 20.00

Efter to år med vind i sejlene og udsolgte koncerter prøver Pede B & DJ Noize kræfter med nye koncepter. I denne måned udkom ep'en "Vi Hjerte Alberte" inspireret af sangerinden Alberte Winding, der nu følges op af en ambitiøs, akustisk koncert på Bremen Teater. Ep'en gik rent ind hos GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr som gav seks ud af seks stjerner under overskriften: "En hyldest, der gør det, den skal: hylder originalkunstnerens musik og tilfører nyt liv. Hjerte!"


Mikael Simpson, Loppen, klokken 21.00

Mikael Simpson havde egentlig en aftale med Loppen om en koncert i oktober 2013, men måtte desværre aflyse på grund af sygdom. Nu er den danske sanger, sangskriver, producer, radiovært klar til en erstatningsdato til sine fans og denne gang i fin form med nyt album i ryggen. "Overspring (Samlet)" kom ud af det blaa i januar. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fire stjerner og skrev: "Overspring (Samlet) er alt i alt dog langt mere end en overspringshandling, som ikke bør springes over, hvis man er Simpson-fan – eller bare til intelligent dansksproget sangskrivning."

Aarhus

Clara Sofie, Aarhus Studenterhus, klokken 21.00 (billedet)


Sangerinden har forsøgt sig med en mere organisk lyd på sit kommende udspil, der er lige på trapperne, og hun har i den henseende allieret sig med Tomas Barfod som producer. Han er kendt fra blandt andet WhoMadeWho, ligesom han selv har et nyt soloalbum ude til juni. Clara Sofie hittede stort i 2001 med "Når Tiden Går Baglæns", som hun lavede med DJ Rune RK.

Randers

Agnes Obel, Værket, klokken 19.30

Det er ikke kun herhjemme, at Agnes Obel er anmelderrost. Udlandet har i også i høj grad taget sangerinden til sig. For nylig spillede hun på et udsolgt Le Grand Rex i Paris. Hun er desuden at opleve i april og maj få andre steder i det danske land, blandt andet i Tivoli Friheden i Aarhus 26. og 27. april (koncerten 26. april er udsolgt). Hendes seneste album, "Aventine", så en musikalsk udvikling med øget instrumentering. Som GAFFAs Pelle Sonne Lohmann pointerer i sin fem stjerners anmeldelse:

"Snart står det klart, at Obel i vid udstrækning har valgt at fastholde udtrykket fra etteren - atter udgør kvindens sart drømmende og vemodigt længselsfulde stemme og skiftevis lifligt og eftertænksomt nuancerede klaverspil løjernes afgørende centrum, hvorfra der dog er flere udstikkere end tidligere."


 

 

 


 

ANNONCE