Nyhed

De bedste - og værste - koncerter på Smukfest

Bøgeskoven er atter stille igen, og GAFFA ser tilbage på sidste uges største - og knap så store - koncertoplevelser

Årets Smukfest er netop overstået, og GAFFA ser tilbage på de bedste og værste koncerter i Bøgeskoven.

Det kan selvfølgelig være svært at benævne nogle koncerter "de værste", da ingen koncerter faktisk scorede under tre stjerner. Derfor må de midterbedømte koncerter leve med at blive kaldt "de værste". 

Det skortede dog ikke på musikalske oplevelser, og generelt kan man sige, at også dette års Smukfest forløb ganske succesfuldt rent anmeldermæssigt. 

DE BEDSTE - Koncerter til 5 stjerner


D-A-D, Bøgescenerne, søndag d. 10. august 2014

D-A-D lukkede Smukfest anno 2014, og det gjorde de med et eksplosivt show. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Dansk rocks svar på Disneys Juleshow var den perfekte festivalafslutning."

Deadmau5, Bøgescenerne, lørdag d. 9. august 2014

Deadmau5 leverede festen. Han var oven i købet så begejsteret for publikumsindlevelsen, at han tog masken af, da koncerten sluttede, og takkede for fremmødet. Publikum kvitterede med at nynne den allestedsnærværende "Seven Nation Army". Og GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fem stjerner: "Med tilpas stor musikalsk variation og et imponerende visuelt show blev Deadmau5' optræden dermed til den fest, mange havde håbet på.

Jimmy Cliff, Bøgescenerne, lørdag d. 9. august 2014


Det var GAFFAs Espen Strunks debut på Smukfest, og han fik kærligheden at føle til legenden Jimmy Cliffs koncert. Han kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Livsbekræftende legendemøde: Jimmy Cliff gik lige i hjertet i Skanderborg."

Pet Shop Boys, Bøgescenerne, torsdag d. 7. august 2014

Pet Shop Boys har sat deres aftryk på musikhistorien. Om de så kunne leve op til det torsdag aften, var det store spørgsmål, som GAFFAs Ole Rosenstand Svidt stillede sig selv. Han kvitterede med fem stjerner og besvarede spørgsmålet: "I begyndelsen af koncerten overvejede jeg, om dette her var en god eller en fremragende koncert, men efterhånden som Pet Shop Boys hev det ene visuelle trick op af de særprægede hatte efter det andet, måtte jeg overgive mig. Ikke mindst fordi musikken holdt. Pet Shop Boys er stadig relevante her på tredje årti. Det bliver spændende at se, hvad de finder på næste gang."


Nephew, Bøgescenerne, onsdag d. 6. august 2014

Simon Kvamm sammenlignede Nephews plads i musikprogrammet som det at være bøffen i en burger. Det var da også en saftig bøf. Med fem år i bagagen, siden nevøerne sidst havde stået på Bøgescenen, var der en del der skulle indhentes, og det gjorde der således til en nøje afviklet koncert, der bød på fællessang med publikum. GAFFA kvitterede med fem stjerner og skrev: "Det er vel lidt ligesom, når man går ned til den lokale burgerjoint – for at blive i den analogi, Kvamm selv har foreslået. Skal det være en fest for ganen, skal den bøf have saft og kraft, og der må godt være ost og bacon på. Og det havde Nephew i allerhøjeste grad. Tak for festen."

DE VÆRSTE - Koncerter til 3 stjerner

Skrillex, Bøgescenerne, fredag d. 8. august 2014


Skrillex var forventeligvis bombastisk. Det var dog i den modsatte grøft, at han blev interessant. Nemlig når han skruede ned. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med tre stjerner og anmærkede: "Skrillex var absolut mest interessant, når han undtagelsesvis gik lidt ned i tempo som i eksempelvis de reggae-orienterede numre "First of the Year (Equinox)" og "Scary Monsters and Nice Sprites". Showets musikalske højdepunkt var faktisk, da Skrillex helt til sidst begyndte at synge et lille a cappella-reggaenummer omkring linjen "One love" og viste, at han godt kan synge."

Bastille, Bøgescenerne, lørdag d. 9. august 2014

På Roskilde Festival holdt Bastille en sand pop-fest i år, hvor de spillede Arena op, mens The Rolling Stones sugede opmærksomhed til sig på Orange Scene. På Smukfest var luften dog gået lidt ud af den feststemte ballon. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt konkluderede i sin tre stjerners anmeldelse: "Tilbage stod man med indtrykket af et velspillende, velmenende og på mange måder talentfuldt band, som dog kun delvis fik hul igennem til publikum."

ANNONCE