Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Weekendens koncertudbud strækker sig fra amerikansk folk-rock til fransk-canadisk death metal

Weekenden nærmer sig, og traditionen tro bringer GAFFA en guide til weekendens mest spændende koncerter over hele landet – husk, at du altid kan kigge på GAFFA Live og se endnu flere muligheder end blot dem, vi her anbefaler.

FREDAG DEN 7. FEBRUAR:

København:

Jenny Wilson: Store Vega kl. 20.00

Det svenske multitalent Jenny Wilson begik knap to måneder før nytår genistregen Demand the Impossible!, et kritikerrost album som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann skamroste med ordene "Demand The Impossible! er et sprudlende og kun en anelse rodet overflødighedshorn af opfindsomme og fornemt eksekverede idéer." De tunge elektroniske beats, særegne percussion og den uregerlige, unikke vokal kan opleves fredag aften kl. 20.00 i Store Vega. Wilson drager efter koncerten på europa-turné, hvorfor der er ekstra god grund til at opleve popdivaens sidste dans - for en tid - på de danske scener.

Ibrahim Electric: Jazzhouse kl. 23.00

Hvis Wilson ikke er nok for dig fredag aften, kan du med fordel forsøge dig med den helt igennem originale københavner-jazztrio Ibrahim Electric. De har for vane at spille op til dans i bedste psykedeliske stil, med deres imponerende miks af talrige stilarter. Jazzhouse udgør denne fredag rammen for en svedig og beduggende oplevelse, så kridt danseskoene og mød op i festligt humør.

Odense:

Kashmir: Posten kl. 21.00

Med store ord i bagagen fra deres seneste album E.A.R. og den efterfølgende festival-turné, hvor Eistrup og co. formåede at genopfinde og redefinere sig selv, drager dansker-bandet med den altid skarpe - og ofte samfundskritiske - lyrik, hul på deres første regulære klubturné i fire år. Kashmir er i topform - nok engang. Lad dig fortrylle og forføre ind i de gennemarbejdede kompositioner og Kasper Eistrups forjættede tekstunivers. Hvis du ikke var en af de heldige, der fik billet til fredag, så fortvivl ej! Kashmir spiller allerede igen lørdag d. 8. februar i Svendborg, hvor der stadig er billetter tilbage. Køb din billet til Svendborg-koncerten her

Helsingør:

"60 Minutes of Indians/CPH Phil": Kulturværftet kl. 20.00

Dette års udgave af Frost Festival byder fredag på ekstravagante oplevelser. Her fylder Københavns Symfoniorkester godt ud i Kulturværftet og skal virke som medspiller i de smukke kompositioner fra Indians' hånd. Hvis du ikke kender dette indie-popfænomen, også kendt som Søren Løkke Juul, er opfordringen fra GAFFA, at du stifter bekendtskab med ham snarest muligt. I januar 2013 udgav Indians sit første album Somewhere Else på indie-pladeselskabet 4AD, og har siden høstet stor anerkendelse i både Europa og nordamerika - også fra GAFFA's anmelder Pelle Sonne Lohmann som gav albummet hele seks stjerne med ordene "enmandsprojektet Indians er et såvel forunderligt som fascinerende bekendtskab, der med sit kolossalt stemningsfulde og atmosfæriske udtryk gang på gang skaber egne universer og befolker selv samme med endeløse lag og lyde, drejninger og dimensioner." Der er masser af billige pladser til kun 115 kr. - bedre bliver det ikke! 

LØRDAG DEN 8. FEBRUAR:

København:

Steppeulven: København, Bremen Teater kl. 20.00

Lørdag aften bliver dette års Steppeulv uddelt i 12 forskellige kategorier til en række kunstnere som musikkritikerlauget fra velremonerede dagblade synes har præsteret specielt godt i 2013. Bag arrangementet står Foreningen af Danske Musikkritikere, så her er tale om smagsdommer-lignende priser. Dette års line-up består af Baby In VainSpids NøgenhatMellemblondSpillemændeneWhen Saints Go Machine, Marvelous Mosell og den superhittende , som alle optræder på aftenen. Foruden de optrædende gæster vil de nominerede selvfølgelig også være at finde i Bremen Teaterets bløde sæder. For listen med nomineringer samt yderligere info klik her.

Brian McKnight & Eric Benét: København, Koncerthuset Studie 2 kl. 20.00

Skal din lørdag aften bruges på drivvåd r&b, der med Brian McKnight & Eric Benéts lyse falset-stemmer skaber sukkersøde associationer i de fleste, er stedet Koncerthuset Studie 2. Her går de to stjerner sammen i en eksklusiv duo-koncert, hvor bassen får lov til at groove, orglet til at flyde og beatet til at være steady, alt imens afroamerikanerne synger blidt og inderligt, pyntet med læssevis af over-the-top fraseringer. Der er endnu billetter at få, men ikke mange! En aften i selskab med to af de bedste af sin slags fra US of the A, du sent vil glemme.

Skibby:

Carpark North: Fabrikken, kl. 20.00

Denne weekend er også første weekend i Carpark North's Danmarks-turné, der startede d. 31 januar. Denne gang er der nye toner med i bagagen fra electro-rockerne, som netop er udkommet med deres fjerde album Phoenix. Den danske trio fik følgende ord med på vejen af GAFFA's anmelder Michael José Gonzalez "Engagementet og den forfriskende insisteren på det storladne gør, at man aldrig keder sig med Phoenix i ørerne. Man trækker måske nok på smilebåndet steder, hvor det ikke er meningen, men det har nu også sin charme. Tre stjerner med pil opad." Om den aarhusianske stadionrock-trio kan løfte arven yderligere live vil vise sig.

SØNDAG DEN 9. FEBRUAR:

København:

Bill Callahan: Store Vega, kl. 20.00 (billedet)

Efter weekendens strabadser - som ofte kan vægte lige så højt på energiskalaen som de fem forudgåede hverdage - er tilbuddet i Store VEGA med Bill Callahan til dig, som ønsker en varm og fredfyldt start på næste uge. Med Callahans varme stemme og eftertænksomme tekster, der flyder fra den 47-åriges rutinerede mund, kan man ikke andet end at læne sig tilbage og nyde. De simple arrangementer i et akustisk fængende univers, der af og til tilføjes elementer fra både rock og soul, lader ikke sig imponere af den smukke, melankolske lyrik, men indbyder i stedet til mere - mere af det hele. Tag til koncerten og oplev Bill Callahan - det er pengene værd.

Aarhus:

Kataklysm: VoxHall, Aarhus kl. 19.00

Hvis din næste uge skal kickstartes, eller du bare har en stor trang til at headbange og afreagere i en mosh-pit søndag aften, er VoxHall rammen for et sådant arrangement, når Kataklysm kigger forbi søndag aften. Hos det fransk-canadiske death-metal band er der garanti for brændende forstærkerrør og smadrede trommeskind og dobbeltpedal i tempo 200! Tag jer i agt, og påklæd jer genrens fornemmeste brynje: sort tøj. Be ready to growl and rock on!

The Beards: Atlas, Aarhus kl. 20.00

De syd-australske komedie-rockere The Beards, der startede i 2005, vælter søndag aften Atlas i, hvad der kun kan blive en god aften. Alle numrenes lyriske indhold omhandler behovet for, at der på et globalt plan bliver groet noget mere skæg. Så har du skægvækst, slå lad skægget stå - det falder i bedst jord hos de fanden-i-voldske aussier! Kom, hvis du vil præ-starte næste uge i godt humør.