Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Snevejret er afløst af en gråtung himmel, regnen vil gerne dryppe, men solen titter også frem

Vi har nu ramt midten af februar, og i morgen, den 14. februar, står i de forelskede følelsers tegn, når Valentinsdag gør krav på de store kærlighedserklæringer i form af blomster, chokolade og hånd-i-hånd-ture ud i gadebilledet. Hvorvidt det er romantikken, der nu strømmer i overflod på landets pulserende spillesteder, må vi hellere se på. Én ting er dog sikker: Koncerter er der rigelig at vælge imellem. Så lad os kigge på nogle spændende stykker af slagsen. Husk, at du altid kan tjekke op på vores GAFFA Live-kalender og se et større udbud end dem, vi her anbefaler. 

TORSDAG

København

Glenn Branca + Stephen O'Malley, Huset KBH, klokken 20:00
Det er tilbage til 70'ernes no-wave-scene i New York, når Glenn Branca ene mand indtager scenen på Huset med kun ét elektrisk strenginstrument. Han betragtes som en stor inspirationskilde til noise, drone og post-rock fra 80'erne frem til i dag - bare spørg Sonic Youth. Man kan roligt kalde manden en legende på sine egne præmisser.

Drone-oraklet Stephen O'Malley (også kendt som SOMA) står klar til at åbne støj-ballet. O'Malley er kendt for at have trukket metalgenren så langt ned i gear, at begrebet "slow motion" ikke gør sig gældende. Så er du til et lydlandskab, som droner forbi, er det om at kigge forbi. 

Johnny Hefty & Jøden, Vega, klokken 21:00 (Gimle, Roskilde, den 14. februar, klokken 21:00)
"De siger trediverne er de nye tyvere / de lyver / jeg ligner stadigvæk en drengerøv / med flyveører". Dødsdruk, gamle drenge, kysbare piger med tvivlsom id, du får det hele i aften, når Danmarks bedste rapper over fyrre slår pjalterne sammen med Jøden og gør Danmarks hovedstad usikker. De lover godt nok, at de aldrig går hjem, men det vil nok være problematisk i forhold til deres turnéplaner. Dagen er det nemlig Gimle i Roskilde, der skal lære, hvordan man går på druk. Fars kaffe, den er majet, majet varm ...

Aarhus

The Good The Bad, HeadQuarters, klokken 20:00
Er du til cool og skramlet instrumental guitarrock, jamen, så er der ikke andet for end at indfinde sig, når The Good The Bad (billedet) besøger HeadQuarters og oser af attitude og stramme bukser. Drengene har før med stor succes splittet HeadQuarters ad, og når de er færdige med at spille, går én af spillestedets legendariske efterfester i gang, denne gang med dj, der leverer et rigtigt rock-set. 

Kashmir, Voxhall, klokken 21:00 (Udsolgt - men der er stadig billetter til deres øvrige koncerter denne weekend.)
Kashmir er på turné i lille Danmark, så der er rig mulighed for at fange det garvede orkester i landets forskellige byer. Den fredag 14. spiller de i Vejle Musikteater, og dagen efter, lørdag den 15., besøger de kollegaerne fra 90'erne Psyched Up Janis' hjemby, når de indtager scenen på Sønderborghus i Sønderborg.

Kashmir har været på vejen de sidste to ugers tid, og de har medbragt sig to forskellige supportnavne til to forskellige dele af turnéen. I aften overtager Indians for The White Album, og med den slags support kan man vel tale om, at man får en dobbelt op ved at tage til en Kashmir-koncert i 2014. 

FREDAG

København

De Efterladte, Karen Mindes Kulturhus, klokken 20:30
De Efterladte udgav sidste år "Alvorsord og Etagevask", et album som efter GAFFAs Espen Strunk mening var årets bedste danske album. Jan Opstrup Poulsen delte begejstringen i sin seks stjerners anmeldelse: "Musikalsk har duoen fravalgt bas og trommer i forhold til debuten Traditionen Tro. Og med multiinstrumentalisten Michael Lund som melodisk omdrejningspunkt rammer De Efterladte et tæt og prægnant udtryk, der får Peter H. Olesens sang til at stå som et knejsende tårn. Der er støj på linjen, lyder det. Kald det gerne en velkommen og nødvendig forstyrrelse."

Steel Panther, Amager Bio, klokken 21:00
Træk i de leopardprikkede spandexbukser og smid en bandana i håret. Steel Panther er i København og vil som et ungt Mötley Crüe få temperaturen til at sige i liderlighed og guitarlir. Det er 80'ernes Sunset Strip på den gode måde, og hey, deres bassist ligner en pige - på den gode måde også. 

Aarhus

Michael Falch & Hans Band, Musikhuset, klokken 20:00
"Sommeren Kom Ny Tilbage" udkom i oktober sidste år. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fire stjerner og konkluderede: "Sommeren Kom Ny Tilbage lykkes ved, at enderne samles for Michael Falch. Lyset mødes ukompliceret med mørket, og det står sådan set okay til hos Falchen. Det formår han som sangskriver at formidle på bedste vis." Om det lykkes Falch at hidkalde sommeren i Aarhus kan vi kun håbe, men med sig har han sit husband med Lars Skjærbæk i front på guitar, så om end ikke andet vil musikken varme. 

Moderat, Train, klokken 21:30 (Koncerthuset, København, lørdag den 15. februar, klokken 22:00)
Apparat + Modeselektor = Moderat. Forvent elektronisk musik af højeste kaliber, som det kun kan lyde, når det kommer fra Berlin. Moderat skulle have besøgt Danmark i efteråret sidste år, men de var nødt til at udsætte, da bandmedlemmet Sascha Ring var involveret i en trafikulykke. Man skal passe på de motorcykler. Drengene har tidligere udtrykt ambitioner om at spille på Roskilde i år, så man må forvente, at de er klar til at vise, hvad de kan, når de gør godt for sidste år. 

LØRDAG

København

Hyldest til Hyldemor, Loppen, Christiania, klokken 21:00
I anledning af genudgivelsen af "Lysene Tændes", går alle de nulevende medlemmer af Hyldemor og Hyldemors Grønsaligheder sammen og spiller koncert på Loppen på den afdøde primus motors Hans Vindings fødselsdag. Med en stribe musikalske venner spiller de sig igennem samtlige numre fra de to albums samt en hel del flere sange fra Hans Vindings store sangkatalog.

The Deep Dark Woods, Vega, klokken 21:00 (Atlas, Aarhus, søndag den 16. februar, klokken 20:00)
Er du til americana, må du ikke gå glip af canadiske The Deep Dark Woods, når de giver hele to danske koncerter i denne weekend. "En af de sidste par års positive overraskelser på americana-fronten har været canadiske Deep Dark Woods, som – ikke mindst med forrige års The Place I Left Behind – på fornem vis har videreført arven fra forbilleder som Neil Young og The Band", skrev GAFFAs Espen Strunk om sidste års fuldlængdealbum "Jubilee" og kvitterede med fire stjerner

SØNDAG

Aarhus

Wooden Shjips, Radar, Godsbanen, klokken 21:00
Wooden Shjips kommer til Danmark med nyt materiale i bagagen, og de er atter klar til at hensætte publikum i tranceagtig ekstase. Forvent soniske rejser i følge af lange guitarsoloer. En ofte anvendt beskrivelse af bandets musik lyder "Get-high-music". 

BONUSINFO:

Connan Mockasin + Chorus Grant (Efterfest: Slow Celebration), Frost Festival, Bremen Teater, København, den 15. februar, klokken 20:00 (udsolgt)
Måske du er heldig at have skaffet billet til den ellers udsolgte koncert med newzealandske Connan Mockasin. Han får support fra danske Chorus Grant, og til efterfesten - som i øvrigt er gratis - i Bremens Natbar spiller én gange Reptile Youth og én gange Rangleklods under navnet Slow Celebration.

Erlend Øye, Frost Festival, Hollænderhallen, København, den 15. februar, klokken 21:00 (udsolgt)
Eller måske du har sikret dig billet til Erlend Øyes koncert i det tomme badebassin i Hollænderhallen. Den norske musiker - kendt fra Kings of Convenience og The Whitest Boy Alive - lufter nyt materiale i de mildest talt intime rammer.

ANNONCE