Nyhed

Guide: Se weekendens bedste koncerter

Hvad skal vi se og høre i weekenden? GAFFA har fundet de 10 vigtigste koncerter.

Weekenden nærmer sig, og det er efterhånden ved at blive en smule uoverskueligt med alle de koncerter rundt om i landet. GAFFA har heldigvis taget et kig på den store koncertkalender og udpeget en håndfuld koncerter, du ikke må gå glip af.  
 
FREDAG DEN 14. MARTS:
 
København:
 
 
"Første halvdel af koncerterne vil være et halvakustisk setup, som man kender fra vores Beta Sessions. Herefter skruer vi op for lyden og elektriciteten med en mere uptempo-præget sidste halvdel." Sådan udtalte Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm om den igangværende Danmarksturné med popprojektet Noah. Duoen er kendt for hits som "Alt Er Forbi", "Over Byen" og "Det' Okay", alle fra sidste års selvbetitlede debutalbum. 
 
 
Texas-gruppen Midlake har tidligere været i Danmark, hvor de blandt andet i 2007 spillede for et udsolgt Lille Vega. Senest gav de roste koncerter på Voxhall og i Amager Bio i 2010, og nu kan danske fans glæde sig til endnu et gensyn med indie-folk-rock-bandet, når de denne gang giver koncert i VoxHall 13. marts og Pumpehuset 14. marts. I 2006 fik Midlake deres store gennembrud med "The Trials of Van Occupanther", hvor de skiftede til en 70'er inspireret softrock-lyd. Pladen fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen under overskriften "Herligt umoderne udspil fra kvintet med poesien og eventyrligheden i behold."
 
 
Han er den berygtede frontmand for støjrockerne Swans. Efter sidste års koncert med bandet har Gira udtalt, at han gerne ville gæste Danmark igen, men denne gang som soloartist og i et historisk, københavnsk rum. Det får han muligheden for at udleve nu, og det bliver en mere intim side af Swans-frontmanden, man altså kan opleve på Hofteatret, i forhold til sidste år.
 
Aarhus:
 
 
Grant har før spillet med altrock/dreampop-bandet Czars, der nåede at udgive fem studiealbums i løbet af ti år. Efter bruddet med bandet tog Grant nogle års pause fra musikken, før han gjorde comeback i 2010 med soloprojektets første udgivelse, "Queen of Denmark". Albummet havde ovennævnte folk-rock-band, Midlake, som rygrad. Sidste år blev opfølgeren "Pale Green Ghosts" udgivet og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder samt ordene: "Allerede fra første færd viser det elektronisk kantede titelnummer, at der for en stor del af albummets vedkommende er tale om en mere elektronisk og 80'er-inspireret lyd end forgængerens mere akustiske udtryk. Den skal man lige sluge"
 
Aalborg:
 
 
"Det føles dejligt at have to plader at spille fra. Det gør det muligt at lave en koncert, der bevæger sig mere i en retning." Sådan lyder det fra Reptile Youth, når man spørger dem om touren, der er begyndt den 13. marts og kommer forbi Voxhall den 15. marts. Det seneste album, "Rivers That Run For A Sea That Is Gone" udkom i mandags til en firestjerners anmeldelse og ordene: "Det virker, som om deres andet album lige skal finde sine fødder, før kvaliteten forplanter sig."
 
Horsens:
 
 
I februar udgav Rumpistol albummet "Away" og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Simon Nathanael, der mente at "pladen er en anelse diffus og giver en slags krea-værkstedsstemning, hvor undersøgelsen af, hvad man kan, er vigtigere end, hvad man vil udtrykke." Når Rumpistol besøger Kulisselageret, har han også mebragt Unkwon og Meyer. De to er også med, når Vj Obscura føjes til koncerten på Radar i Aarhus dagen efter.
 
Vejle:
 
 
Han var ikke mere end 21 år, da han var medvirkende til dancehall-genrens comeback på den danske musikscene. Kaka, også kendt som Little Kaka, gjorde sig først bemærket med en Natasja-klingende vokal på Wafandes første hit-single "Gi' Mig Et Smil". Med sig har Kaka Donkey Sound-vennerne Pharfar og Fresh-I og den seneste ørehænger "En Sidste Sang". Kaka kan også opleves på Templet i Lyngby dagen efter
 
LØRDAG DEN 15. MARTS
 
København:
 
 
Det bliver en afrocentrisk koncert, når den dansk/afrikanske sangerinde Karen Mukupa får følgeskab af Tobias Steinman, MP Steenstrup og Ole Hylling, der som regel kan opleves som blæsesektionen hos skabandet Von Dü. Mukupas seneste udgivelse var "Human" fra 2012, og med den kom også sangtekster på swahili, som man vil kunne høre live til koncerten. Mukupa havde også et nært samarbejde med afdøde Natasja i gruppen No Name Requested. 
 
Herning:
 
 
I 2013 udgav Kira Skov albummet "When We Were Gentle", og det blev den niende udgivelse siden debuten i 2002 med The Kindred Spirits. Arrangementet på Fermaten lægger op til en hyggelig frokost-koncert, hvor man kan nyde en sandwich i pausen mellem to sæt. Har man ikke fået nok af Kira, eller er tømmermændene for pressende til en frokostkoncert, så kan Kira Skov med band også opleves kl. 21 på Stars i Vordingborg.   
Frederikshavn:
 
 
To nomineringer til det prestigefyldte awardshow P3 Guld er det blevet til. En for lytterhittet "A Kid On the Beach" og en i kampen mod MØ og Panamah over den store P3 Prisen. Førnævnte hit kunne også findes på Hymns' andet album, "Visions", der fik hele fem stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez og beskrivelsen: "Jonas H. Petersens blide stemme folder sig flot ud i musikkens mangfoldige fremtoning, og som om de musikalske kvaliteter ikke var nok, tilbyder Visions også lyrisk tyngde og eftertænksomhed i teksterne"
 
Ud over de 10 førnævnte kan man også glæde sig til blandt andre Backstreet Boys i Forum, men kun hvis man har købt billet, for koncerten med 90'er boybandet er nemligt udsolgt.
ANNONCE