Nyhed

Støttegruppe raser over Maroon 5-musikvideo

Maroon 5’s nye blodige og bizarre musikvideo er under massiv kritik fra en støttegruppe for seksuelt krænkede personer

Hvis du har set Maroon 5's nye musikvideo "Animal", vil du ikke glemme de blodige scener foreløbig. Støttegruppen RAIIN, the Rape, Abuse, Incest National Network, har offentliggjort en kommentar, hvor de udtrykker deres dybe skuffelse over musikvideoen.

I musikvideoen pryder Adam Levine og supermodellen Behati Prinsloo skærmens centrum, men det er ikke ligefrem flotte billeder, vi bliver eksponeret for i videoen. Videoen portrætterer Levine som en psykotisk slagter, som bliver besat af den smukke kunde og begynder at stalke hende. Han finder ud af, hvor hun bor og tager billeder uden hendes samtykke. Han har herefter fantasier og forestillinger om at dyrke sex med den attraktive kunde. På trods af de til tider bizarre og makabre klip er der levnet skærmplads til både Levine og Behati Prinsloos afklædte kroppe, hvor de til slut kysser hinanden, mens de er smurt ind i blod. Behati Prinsloos har ikke kun rollen som Levines begær i musikvideoen, da hun er forsangerens kone i virkeligheden.

Støttegruppen RAINN, hvis første talskvinde i øvrigt var sangerinden og sangskriveren Tori Amos, er af den opfattelse, at videoen glorificerer det at stalke en anden person. Dette finder støttegruppen yderst foruroligende og skriver derfor: "Maroon 5's video til nummeret "Animals" er en farlig skildring af en stalkers fantasier – og ingen skal nogensinde forbinde den kriminelle handling i stalking med romantik. Trivialiseringen af disse seriøse lovovertrædelser, som stalking, bør på ingen måde have en plads i underholdningsbranchen."


Kommentaren blev fulgt op af en henvisning til en hotline, hvor seksuelt krænkede personer kan henvende sig direkte til RAINN og søge hjælp.

Billboard har forsøgt at få Maroon 5 i tale, men kunne ikke få en besvarelse på deres spørgsmål på det givne tidspunkt.

Se videoen som støttegruppen raser over her: 

 

ANNONCE