Nyhed

Joan Jett ønsker flere kvinder i Rock And Roll Hall of Fame

Kvindelige rockmusikere får ikke nok opmærksomhed, mener hun

Rocksangeren Joan Jett er, som den eneste kvinde i år, blevet optaget i Rock And Roll Hall of Fame, og har i den forbindelse givet udtryk for, at der ikke bliver optaget nok kvindelige rockmusikere på listen.

Til Billboard fortæller hun blandt andet:

"Der burde være flere kvinder i The Hall of Fame og flere kvinder i rockmusikken", og fortsætter: "De er derude, de får bare ikke den samme opmærksomhed som pop-pigerne. Tag til en hvilken som helst by, og der vil være et all-girl rockband. Det handler bare om, at samfundet vil høre den slags musik, men folks smag ændrer sig, så du skal gøre, hvad du elsker og håbe, at andre mennesker også elsker det".


Rock And Roll Hall of Fame blev etableret i 1983 og har siden 1986 listet de vigtigste og mest betydningsfulde kunstnere i rockmusikken. For at blive optaget skal man være nomineret af et særligt udvalg af musikeksperter og efterfølgende sendes til afstemning. Man kan dog tidligst blive nomineret 25 år efter sin debutudgivelse.

Joan Jetts første soloplade, "Joan Jett", kom på gaden for 35 år siden i 1980 og hun har siden udgivet yderligere 13 studiealbums, hvor både "I Love Rock 'n' Roll" fra 1981 og "Up Your Alley" fra 1988 gik platin i USA.

Ceremonien finder sted den 18. april i Cleveland, Ohio, hvor blandt andet Green Day, Ringo Starr, Bill Withers og Lou Reed også vil blive optaget.


Se Joan Jetts "I Hate Myself for Loving You" fra platinudgivelsen "Up Your Alley" fra 1988:

 


ANNONCE