Nyhed

En Cohen hæver stemmen

Læs dugfriskt interview med koncertaktuelle Adam Cohen

Der er sket en del for 42-årige Adam Cohen, siden han sidst havde en længere snak med GAFFA i 2011. En ting er den fortsatte udfordring i at træde ud af sin fars skygge, når man er søn af selve sangskrivningens nestor, Leonard Cohen.
 
En anden er, at successen for alvor er blevet en realitet for Cohen Jr. - ikke mindst herhjemme, hvor han har optrådt flittigt de sidste par år. I denne uge er Adam Cohen så på en regulær miniturné i det danske, og GAFFA benyttede anledningen til en snak med manden, som senest var albumaktuel med "We Go Home" i efteråret '14.
 
Det er knap fire år siden, du sidst havde en længere snak med dette magasin...hvad er der sket i mellemtiden, privat og professionelt?
 
– Det er smukt at se hvad som helst, du selv har skabt, vokse. Hvis du er forælder, er det dit barn, hvis du er forretningsmand, din forretning. Og hvis du er kunstner er det de små ting, du skaber. Med det sidste album fik jeg min vogn på de rette spor... og nu er jeg længere nede ad vejen.
 
Hvis den sidste plade drejede sig om at finde min stemme, handler denne her om at hæve den. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle få en guldplade - men det gjorde jeg faktisk for den seneste plade. Jeg prøver ligesom bare at tage det endnu videre, du ved.
 
Dansk mystik
 
Jeg er selvfølgelig nødt til at spørge til dit særlige forhold til Danmark....du har spillet her en hel del de senere år, og nu er du så tilbage til en hel miniturné. Hvad er det med dig og det her land?
 
– Du ved, jeg har svaret på det her nogle gange - og jeg forsøger stadig at forfine mit svar. Men altså; hvis du er en vigtig figur, forventes det ligesom at du skal lægge an på supermodellen...i dette tilfælde for eksempel USA eller England. Supermagterne. Men jeg har bare altid været mere interesseret i bibliotekaren eller bartenderen.
 
Som jeg ser det.....der har altid været noget ved det her land, som jeg har været tiltrukket af. Måske især København, fordi den er sådan en perle i forhold til andre byer. Måske skyldes det, at jeg ikke forstår sproget, så den på den måde bevarer en mystik for mig.
 
Måske er det fordi jeg selv har olivenhud og sort hår, så fysiologien her er fascinerende og anderledes for mig. Men uanset hvad det er, er min fascination og nysgerrighed ikke blevet stillet endnu - så jeg bliver ved med at komme tilbage, indtil den er!  
 

Adam Cohen giver koncert følgende steder i Danmark:

12. februar: Næstved, Grønnegades Kaserne
13. februar: Esbjerg, Tobakken
14. februar: København, Pumpehuset

Billetter kan skaffes via spillestedernes hjemmesider og billetlugen.dk


ANNONCE